Balears 19/07/2017

Un terç dels municipis beneficiats amb la moratòria del clavegueram han presentat els projectes quan falta un mes perquè expirar el termini

La FELIB i el Govern recorden a la resta de municipis que, a partir de dia 21 d'agost, ja no podran concedir més llicències als terrenys afectats

Ara Balears
2 min
Vallgonera, a Llucmajor, és una de les urbanitzacions que encara no disposa de xarxa de clavegueram.

PalmaLa Direcció General d'Urbanisme, l'Associació de Constructors i la Federació d'Entitats Locals (FELIB) s'han reunit, aquest dimecres, per valorar el grau de compliment per part dels municipis de les exigències que els marca l'anomenada 'moratòria del clavegueram', quan manca un mes just perquè expiri.

Dossier: La moratòria, al clavegueram

Segons ha explicat la FELIB en un comunicat, només 16 dels 48 municipis comptabilitzats han iniciat els tràmits dins el termini corresponent: 7 a Menorca, 1 a Eivissa i 8 a Mallorca. El president de la federació, Joan Carles Verd, ha volgut recordar als ajuntaments afectats que el termini per manifestar i aprovar el pla per dotar de clavegueram les zones urbanes acaba el proper 20 d'agost i que a partir del 21, d'aquí a un mes, "qui no hagi fet els deures no podrà donar noves llicències urbanístiques".

"Des de la FELIB no està previst demanar cap pròrroga formal perquè els terminis

són clars, en qualsevol cas hem anat fent recordatoris", hi ha afegit. "Cal recordar que no és una situació optativa, sinó d'obligació imposada per la Unió Europea, i que no només afecta el medi ambient, també afectarà la gent que estigui pendent de llicències urbanístiques".

El director general d'Ordenació del Territori, Luis Corral, i el president de la Felib, Joan Carles Verd, a la reunió, aquest dimecres.

La Conselleria de Territori ha anunciat, per la seva banda, que s'ha encarregat al Servei d'Informació Territorial de les Illes Balears (SITIBSA) un estudi de sòl vacant per saber quines parcel·les es poden urbanitzar i quines no.

stats