Balears 18/07/2017

Miquel Iceta i Albert Rivera participaran en les Tertúlies d'Estiu al Mercadal

Els dos polítics són els convidats més mediàtics d'una iniciativa que consta d'un total de vuit xerrades i que té com a escenaris els pobles del Mercadal i Fornells

Iván Martín
2 min
Iceta i Rivera visitaran Menorca per participar en les Tertúlies d'Es Mercadal.

Es MercadalÉs tot un clàssic de l'estiu a Menorca. L'Ajuntament del Mercadal ha fet públic avui els noms dels protagonistes de les Tertúlies d'Estiu. És l'onzena edició d'aquest esdeveniment que reuneix personatges rellevants de diferents àmbits. Aprofitant la seva experiència o vivències personals, els ponents ofereixen una xerrada en la qual també participen els assistents. En els darrers anys, Cristina Cifuentes, Patxi López, Ximo Puig i Susana Díaz han desfilat pels carrers del nucli antic del municipi.

Les Tertúlies d'Estiu començaran el pròxim dimarts 25 de juliol davant l'església del Mercadal. El primer a parlar serà Héctor Colonques Moreno, president i fundador de Porcelanosa i conseller del Banc de Sabadell. L'endemà, dimecres 26, Javier Girona Hernández, capità director del Museu Militar de Menorca, oferirà la xerrada al castell de Sant Antoni, a Fornells. D'altra banda, divendres 28 de juliol, de nou al Mercadal, arribarà el torn de l'enginyera de matemàtiques Margarita Pons Salort. Salort treballa en l'actualitat en el grup d'epidemiologia de l'Imperial College London.

No serà fins a l'agost quant les Tertúlies d'Estiu tindran un caràcter més polític. Dimarts 1 d'agost, el secretari del PSOE Catalunya, diputat en el Parlament català i candidat a la presidència de la Generalitat, Miquel Iceta, centrarà tota l'atenció a la plaça de l'església del Mercadal. En canvi, divendres 11, Pablo de Jevenois Acillona, el cap d'àrea d'ONU-Hábitat i de canvi climàtic a dins del Ministeri d'Afers Exteriors, exposarà la seva experiència en el món diplomàtic.

El periodisme també hi serà present amb la xerrada de Xavier Coral Trullàs, corresponsal de TV3 a Brussel·les. Serà dimecres 16 d'agost. Dijous 17, Albert Rivera visitarà es Mercadal. El president de Ciutadans i diputat en el Congrés aprofitarà uns dies de descans a Menorca per prendre part en aquesta iniciativa. Finalment, Pedro Quevedo Iturbe, diputat en el Congrés per la formació Nueva Canarias, conclourà el cartell d'enguany.

stats