Balears 11/05/2016

MÉS redobla l'aposta: ofereix primàries conjuntes a Podem i s'inscriu per anar en solitari al 26-J

L'assemblea dels ecosobiranistes decideix presentar una nova oferta a la formació dels cercles, però es cobreix les espatlles en cas que es trenquin les negociacions

Jaume Vinyas
2 min
Més redobla l'aposta: ofereix primàries conjuntes a Podem i s'inscriu per anar en solitari al 26-J

PalmaEl sainet de les negociacions entre MÉS i Podem per pactar una candidatura conjunta al 26-J ha fet un nou gir aquest capvespre. Quan semblava que les negociacions estaven a punt de trencar-se, l'Assemblea de MÉS ha aprovat presentar una nova proposta: registrar l'aliança electoral amb Podem i Esquerra Unida però aparcar l'ordre de les llistes fins al 22 de maig, data límit per presentar les candidatures. Els ecosobiranistes proposen dur a terme unes primàries conjuntes entre els tres partits. Les votacions podrien, fins i tot, estar obertes a tota la ciutadania segons ha explicat el coportaveu, David Abril.

L'esperit de la proposta implica mantenir l'aposta per una candidatura plural i progressista que aglutini la il·lusió de desbancar el PP del poder. Davant el fracàs dels dirigents a l'hora d'arribar a un acord, MÉS vol deixar l'ordre de les llistes en mans dels ciutadans. Fonts de la formació han explicat a l'ARA Balears que, tanmateix, aquesta possibilitat ja va ser presentada a Podem a l'inici de les negociacions i que la formació morada ho va rebutjar. Els dirigents de Podem ja han rebut la proposta via Watsapp i, sense pronunciar-se, han dit que l'estudiarien. Des de la formació morada, prefereixen esperar a aquest dijous a fer les valoracions però, 'a priori', veu "complicat" acceptar la proposta de primàries.

En previsió d'un nou no, l'assemblea ha aprovat, també, que s'inscrigui MÉS com a força política al registre electoral amb la previsió de presentar-se en solitari si s'escau. Avui finalitzava el termini per a la inscripció dels partits polítics, divendres acaba el de les coalicions. En principi, no hi ha prevista cap reunió entre ambdues formacions aquest dijous, si bé és de preveure que hi hagi contactes al llarg de la jornada.

Abril no ha volgut valorar obertament si l'actitud de Podem ha fet revifar les ganes dels militants de MÉS de concórrer en solitari als comicis en cas que no hi hagi acord, però assegura que "fins i tot el mateix entorn de Podem està dient per les xarxes i pel carrer i ens ho fa arribar aquests dies que és de sentit comú que el número 3 sigui per a MÉS". Abril i la coportaveu Bel Busquets han destacat l'ambient de cohesió que s'ha respirat a la trobada. "Estam orgullosos de ser de MÉS i si no és amb Podem haurà de ser amb algú altre i, si no, haurà de ser tot sols", ha assegurat en acabar l'acte.

stats