El mercat immobiliari de luxe a Mallorca creix gairebé un 40%

L'any 2016 es van moure més de 400 milions d'euros

La compravenda d' habitatges de luxe a Mallorca va créixer durant l'any passat un 38% respecte del 2015. Segons ha informat aquest dijous en un informe la immobiliària Engel & Völkers, el mercat d'aquest sector va moure 402,7 milions d'euros.

El preu mitjà d'aquest tipus d'immobles ha crescut un 13% a causa de "la creixent demanda", que té com a zones predilectes les del sud-oest de l'illa. El Port d'Andratx n'és la principal, on els preus dels immobles poden arribar als quatre milions d'euros. El segueixen Santa Ponça, Bendinat i Portals.

Palma també és un dels nuclis on se sol·liciten propietats de luxe. Els barris de la Gerreria, el Portitxol i el centre històric són els punts amb més interès per als compradors, però el mercat immobiliari de, per exemple, Son Vida es va doblar durant l'any passat –és una urbanització que té molt d'èxit entre els alemanys.

Les preferències cerquen sobretot la primera línia de mar, però també les promocions d'obra nova més exclusives pel que fa a propietats d'alta qualitat. La clientela és, sobretot, d'origen alemany, britànic i escandinau. A les ubicacions més demandades es poden trobar, segons aquest estudi, preus que arriben als 3,5 milions d'euros per una casa i 800.000 per un apartament. 

A les zones com Deià, Valldemossa o Sóller els preus arriben als 3,5 milions d'euros; a Artà o a la Colònia de Sant Pere, als 1,7 milions; a Santanyí, a 1,6. Tot i que la costa és l'àrea de compra preferida, municipis no costaners, com Santa Maria o Alaró, no queden exclosos del creixement del mercat immobiliari i a aquests pobles es troben immobles per gairebé dos milions d'euros.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF