Balears 28/11/2017

Mar Blava exposa demà a Menorca les darreres novetats sobre prospeccions petrolieres

El coordinador de la plataforma, Carlos Bravo, compartirà amb responsables d'institucions i d'entitats en quin punt es troben els projectes de sondatges que amenaçaven les Balears

Iván Martín
1 min
Agents relacionats amb el Medi Ambient i els pescadors seran alguns dels protagonistes.

MaóLa sala d'actes del Palau de Ca n'Oliver de Maó acollirà demà una jornada que, sota el títol 'Prospeccions petrolieres i contaminació acústica', pretén compartir les inquietuds i reforçar la idea de protegir el corredor de cetacis del Mediterrani. L'acte està organitzat pel Consell Insular de Menorca, l'Ajuntament de Maó i la plataforma Aliança Mar Blava. La jornada arrencarà a les 18 h i tindrà una duració aproximada de dues hores.

Es tracta d'una iniciativa que ja s'ha dut a terme a Mallorca i Eivissa i ara arriba a Menorca amb el repte "d'explicar les darreres novetats i moviments en matèria de prospeccions petrolieres", tal com reconeix el conseller insular de Medi Ambient, Javier Ares. Carlos Bravo, coordinador del secretariat tècnic d'Aliança Mar Brava, farà una introducció i també hi participaran la batlessa de Maó, Conxa Juanola, i el mateix Ares en representació del Consell.

Posteriorment es reproduirà el documental 'Sonic Sea' i la cloenda de la jornada tindrà forma de taula rodona. A banda dels diferents responsables d'institucions polítiques i Carlos Bravo, també hi prendran part el coordinador del GOB Menorca, Tòfol Mascaró, i Jaume Gomila, patró major de la Confraria de Pescadors de Ciutadella.

stats