UN ANY DE CANVI ALS MUNICIPIS
Balears 08/07/2016

Maó prioritza les polítiques socials

El compromís dels dos partits que configuren el pacte de govern, AraMaó i PSOE, ha esdevingut cabdal

Ivan Martín
2 min

MaóL’Ajuntament de Maó aposta per fer polítiques en matèria social. El compromís dels dos partits que configuren el pacte de govern, AraMaó i PSOE, ha esdevingut cabdal. Així, el Consistori encapçalat per Conxa Juanola ha dotat amb 150.000 euros les beques menjador exprés per tal que cap infant amb les necessitats bàsiques no cobertes en quedi fora. Al mateix temps, s’ha incorporat el servei d’educació dins l’àrea social per detectar i coordinar millor les necessitats dels més petits.

La sensibilitat de l’equip de govern amb els desnonaments ha duit a prendre mesures com la posada en marxa del servei d’habitatge, que té com a finalitat assessorar i ajudar les persones en casos de desnonament o necessitats de l’habitatge. En aquest sentit, l’Ajuntament de Maó ha elaborat un cens d’habitatges buits per avançar en el lloguer social a partir d’una sèrie d’incentius als propietaris. I, paral·lelament, continuen les converses amb el Govern balear per establir les bases d’actuació per al futur centre per a les persones dependents en el Verge del Toro.

Com a actuacions destacades en medi ambient, Maó ha recuperat l’agenda local amb el tema de l’aigua i l’energia com a prioritats. S’ha recuperat el projecte de col·lector separatiu del clavegueram amb l’objectiu de reutilitzar l’aigua de la pluja. I també es pensa a donar ajuts per a la instal·lació de filtres verds en zones sense clavegueram. Un dels reptes damunt la taula, però, és aconseguir la depuració terciària per a la depuradora de Maó i es Castell.

I en el capítol de transparència i participació, l’Ajuntament de Maó ha posat en funcionament el portal de transparència amb la publicació de béns dels regidors, a més de l’agenda setmanal d’alcaldia. Aquesta comunicació amb els ciutadans inclou totes les mocions, preguntes de l’oposició i respostes de l’equip de govern en els plens. A un àmbit més general, Maó ha posat en marxa el Consell de Barris, òrgan que pretén acostar a la institució els temes que afecten directament els veïns de cada zona.

stats