Balears 16/01/2018

Manuel Hernández ja és comissari d’Eivissa de la policia espanyola

La delegada de l’Estat, Maria Salom, ha presidit la seva presa de possessió aquest matí a Vila

Armando Tur
2 min
Manuel Hernández llegeix el seu discurs d'investidura

EivissaManuel Hernández ja està, oficialment, al capdavant de la comissaria de la policia espanyola a Eivissa. El que fins ara era cap de brigada de la Policia Judicial es converteix així en el quart comissari en tres anys després que Santafé, Garau i Mariscal de Gante ocupassin, aquest càrrec. Per això, tots els assistents destacaven avui que, presumiblement, Hernández tindrà “continuïtat”. A més, la delegada de l’Estat, Maria Salom, qui ha presidit l’acte de presa de possessió, ha assegurat que Hernández “coneix les particularitats de l’illa” el que és “un valor afegit” que l’ajudarà a prendre el comandament de la comissaria.

Com ja va fer la setmana passada a la presentació de la delegada insular de l’Estat a les Pitiüses, Neus Mateu, Salom ha destacat els índexs de criminalitat de Vila, els quals considera “satisfactoris”. La delegada ha assegurat que enguany s’havia enregistrat una davallada “generalitzada” dels índexs “que més preocupen a la ciutadania”. En conjunt, qualifica el descens d’infraccions penals en un 5,75%, uns resultats obtinguts “malgrat l’augment de la població flotant”. A més, es redueixen els delictes més greus un 6,95% (entre ells destaca especialment la davallada dels robatoris amb violència o intimidació, que han baixat un 8,6%, o els de maltractament que s’han rebaixat un 12,66% en els darrers 12 mesos.

La delegada del Govern de l’Estat ha assegurat que el Ministeri de l’Interior projecta un “reforç preferent” cada estiu a l’arxipèlag Balear, i “encara que les peticions de més agents són recurrents”, Salom assegura que Eivissa “comptarà amb un desplegament d’acord a la destinació”. La delegada assegura que els nous Pressupostos Generals de 2018 preveuen “millores salarials”, i una nova “fornada de policies” que cobriran les places que havien quedat vacants durant la crisi.

stats