TRIBUNALS
Balears 05/01/2017

L'Advocacia demana un any i mig per a Matas per haver prevaricat en la campanya publicitària del Mundial de ciclisme del 2007

L'exgerent de l'Institut Raimundo Alabern i l'empresari Miguel Romero també són acusats en el marc de la peça separada 14 del cas Palma Arena

Ara Balears
2 min
L'expresident, Jaume Matas, en una de les seves habituals visites al jutjat.

PalmaL'Advocacia de les Balears acusa l'expresident del Govern Jaume Matas de presumptes delictes de prevaricació i frau a l'administració per un patrocini de 350.000 euros concedit per Ibatur a l'empresa de publicitat Nimbus el 2007 i demana per a ell una condemna d'un any i 6 mesos de presó.

En representació de la Comunitat Autònoma, l'Advocacia ha formulat un escrit d'acusació en la peça número 14 del cas Palma Arena i acusa Matas, l'exgerent de l'Ibatur Raimundo Alabern i l'empresari Miguel Romero per un contracte de patrocini vinculat a la publicitat del mundial de ciclisme.

Matas mantenia una estreta relació amb l'empresa de publicitat Nimbus, a la qual havia encarregat diversos contractes, segons l'escrit d'acusació. Nimbus va cobrar doblers negres per la campanya electoral del 2007, fets que ja van ser jutjats i pels quals va ser condemnat el 2015 l'exgerent del PP i cunyat de Matas, Fernando Areal.

A més, al gener del 2007 va ser adjudicatària del contracte per realitzar la campanya de publicitat del mundial de ciclisme en pista per 845.549 euros, en virtut del qual havia d'aconseguir patrocinadors.

Al març del 2007, el gerent de l'Ibatur, Alabern, va ser informat que, per una instrucció de Presidència, aquest institut rebria una transferència de 350.000 euros per donar-los a l'empresa de publicitat després de no haver aconseguit patrocinadors per a la campanya del mundial. L'empresa va presentar una sol·licitud de patrocini, que li va ser concedida mitjançant un conveni signat cinc dies després de la petició.

L'Advocacia considera que els fets constitueixen un delicte de prevaricació i un altre de frau a l'administració, dels quals acusa Matas, Alabern i Romero.

Per a Matas sol·licita un any i 6 mesos de presó, així com inhabilitació especial durant 14 anys; per a Romero, 6 mesos de presó i per a Alabern, una pena substituïble per una multa de 900 euros perquè té en compte l'atenuant de confessió.

A més, reclama la condemna a pagar 35.000 euros per una desena part del que s'abonà a l'empresa.

stats