Balears 09/08/2017

Investiguen un veterinari de Palma per maltractament animal i estafa

Diverses denúncies de particulars i associacions posaren en alerta les autoritats

Ara Balears
1 min
Agents del Seprona, acompanyats d'un veterinari del Govern, realitzaren la inspecció.

PalmaEl Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil investiga el propietari d'una clínica veterinària de Palma com a presumpte autor dels delictes de maltractament animal i estafa, segons ha informat l'institut armat en un comunicat.

La investigació parteix de diverses denúncies de particulars i associacions sobre una clínica veterinària de Palma per suposades irregularitats i possible mala praxi en relació amb diagnòstics de malalties d'animals pels quals o bé el veterinari no tenia formació o mancava dels equips adequats per diagnosticar-les, la qual cosa podia provocar danys o lesions als animals.

El Seprona va realitzar una inspecció de la clínica, en col·laboració amb un veterinari del Servei de Ramaderia de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, en la qual varen detectar nombroses infraccions.

Entre les irregularitats, destaquen les condicions higienicosanitàries del conjunt de les dependències de la clínica, no estar inscrita en el registre de la Conselleria, no gestionar correctament els residus i no tenir autorització d'indústria per a l'aparell de radiodiagnòstic.

El Seprona està investigant la destinació final dels residus orgànics trobats a la clínica i els tractaments que ha realitzat als animals malalts, alguns dels quals varen morir.

stats