TRIBUNALS
Balears 24/02/2017

Horrach no recorrerà la llibertat provisional sense fiança d'Urdangarin

El fiscal creu que, en aquest cas, "no és necessari insistir"

Efe
2 min
El fiscal anticorrupció Pedro Horrach.

PalmaEl fiscal del cas Nóos, Pedro Horrach, no recorrerà la decisió adoptada aquest dijous per l'Audiència de Palma de no adoptar mesures cautelars que demanà per a Iñaki Urdangarin. El tribunal va acordar mantenir la llibertat provisional a l'exduc de Palma amb l'obligació de comparèixer mensualment a Suïssa, el seu país de residència, desestimant així la petició de la fiscalia de presó provisional amb fiança de 200.000 euros.

"En algun moment s'ha de posar fi als conflictes i crec que en aquest cas no és necessari insistir", ha declarat als periodistes Horrach, que considera que la sala que va jutjar el cas ha adoptat "una decisió plenament legítima i respectable encara que no la comparteixi".

No obstant això, s'ha mostrat partidari de recórrer davant el Tribunal Suprem la sentència del cas Nóos que condemna a Iñaki Urdangarin i a Diego Torres a penes molt inferiors a les quals ell havia sol·licitat, i ha assenyalat que elaborarà un informe per proposar a la Fiscalia del Suprem la interposició d'aquest recurs exposant el seu criteri.

Quant a les diferències que l'Audiència de Palma ha establert entre Urdangarin, per qui solament han fixat compareixences mensuals davant l'autoritat judicial a Ginebra, i Torres, a qui a més han retirat el passaport, Horrach ha assenyalat que les circumstàncies de tots dos són diferents.

L'Audiència de Palma va imposar aquestes mesures després d'haver condemnat a Urdangarin a 6 anys i 3 mesos de presó i a Torres a 8 anys i 6 mesos per diversos delictes de corrupció i frau fiscal.

Segons el fiscal, des del moment que la sala ha entès que es descarta qualsevol risc de fugida i perill que Urdangarin o Torres puguin eludir l'acció de la Justícia "el lògic és adoptar mesures que no suposin presó preventiva ni fiances".

stats