TRIBUNALS
Balears 23/02/2017

Horrach: "La decisió és correcta, una altra cosa és que la comparteixi"

El fiscal anticorrupció considera que el risc de fuga d'Urdangarin i Torres està "minimitzat" però "no anul·lat"

Ara Balears / Efe
1 min
Horrach considera "correcta" la decisió de l'Audiència de Palma

PalmaEl fiscal del cas Nóos, Pedro Horrach, ha afirmat aquest dijous que la decisió de les magistrades sobre les mesures cautelars per a Iñaki Urdangarin i Diego Torres li sembla "correcta", encara que hi ha afegit que "una altra cosa és que la comparteixi".

En declaracions als mitjans a la porta de la Fiscalia, Horrach ha mostrat, així, respecte envers les decisions judicials i ha comentat que el tribunal tenia diverses opcions, després que ell hagi sol·licitat que se'ls imposàs presó provisional eludible mitjançant una fiança de 200.000 euros en el cas d'Urdangarin i de 100.000 en el de Torres.

Pel fiscal, "la gravetat de les penes i dels fets delictius que se'ls imputen suposen un risc que es puguin sostreure a l'acció de la justícia". Si bé està "minimitzat" per la situació personal de tots dos, no està "anul·lat", per la qual cosa la Fiscalia havia sol·licitat mesures precises, ha comentat.

Horrach hi ha afegit que la decisió final del tribunal és una de les possibles i que la situació d'Urdangarin i Torres és diferent, ja que el primer resideix a Suïssa, mentre que el segon viu a Espanya.

Respecte a la diferència econòmica de la fiança requerida als dos condemnats, Horrach ha subratllat que la posició econòmica del cunyat del rei és millor que la del seu exsoci.

stats