Balears 12/12/2016

El Govern destinarà 325.000 euros a millorar el teixit comercial dels municipis

La Felib i l'Executiu firmen un conveni del qual es beneficiaran 64 ajuntaments

Carmen Buades
1 min
El conseller ha presentat la iniciativa acompanyat del president de la Felib.

PalmaLa Conselleria de Treball, Comerç i Indústria ha firmat aquest dilluns un conveni amb 64 ajuntaments per subvencionar tasques de millora del teixit comercial municipal. S'hi destinaran 325.000 euros, que es distribuiran de manera homogènia entre els consistoris i que tindran com a objectius tres eixos: la reforma i l'adequació dels mercats municipals, la millora de les àrees comercials i les tasques de millora dels mercats setmanals.

La línia de subvencions s'inclou dins del programa Icomerç i el conseller Iago Negueruela ha afirmat que per a la Conselleria és "vital construir teixit des de l'àmbit local", una idea amb què ha coincidit Joan Carles Verd, president de la Felib, ja que "els ajuntaments som els que millor coneixem el nostre territori".

"El conveni se signa en una setmana crucial", ha assegurat Negueruela, perquè demà el ple del Parlament aprovarà la modificació de la Llei de comerç, que reduirà els dies festius d'obertura comercial i que inclou "mesures per convertir el comerç local en una de les nostres senyes d'identitat".

Els municipis podran justificar actuacions fetes entre el gener del 2016 i el juliol del 2017, i es tracta, segons Negueruela, d'una prova pilot que anirà perfeccionant les seves condicions i característiques per als propers anys.

stats