Balears 09/11/2016

Les galletes Marbú s'alcen contra en Tià Llonguet

Adam Foods, empresa propietària de la marca, considera que la imatge de la Fira del Llonguet del Pil·larí és una còpia de la imatge gràfica de les galletes

M.r.
1 min
La imatge de marca de Marbú i la mascota de la Fira del Llonguet.

PalmaLes galletes maria Marbú Dorada s'han alçat contra en Tià Llonguet. L'empresa propietària de la marca, Adam Foods, ha interposat un recurs davant l'Oficina de marques i patents per evitar el registre de la fira i de la seva mascota. Consideren que en Tià Llonguet és una còpia de la imatge gràfica de la marca.

Després de la derrota de Pep Lemon en el litigi que el va enfrontar al gegant nord-americà Pepsi, es presenta una nova amenaça per a un producte mallorquí.

Una vegada es va iniciar el procés per inscriure la Fira del Llonguet en l'Oficina de marques i patents, l'Associació de Veïns va rebre l'al·legació de l'empresa. Aquesta apuntava que en Tià Llonguet podria confondre els consumidors de galletes, un extrem que Pedro Andrés Medina, president de l'Associació de Veïns, no arriba a entendre. "Hem deixat l'assumpte en mans del nostre advocat i hi hem interposat un recurs. La Fira del Llonguet no té res a veure amb les galletes Marbú", ha indicat. "Nosaltres volem promocionar el llonguet, el petit comerç... consideram que és mesclar ous amb caragols", ha sentenciat Medina.

Ara, l'Associació de Veïns té tres mesos per recórrer les al·legacions que ha presentat Adam Foods.

En Tià Llonguet va néixer el 2015 com a mascota de la Fira del Llonguet. El seu creador va ser Rafel Vaquer (Palma,1957), autor, entre d'altres, de Johnny Rocketa, historieta que es publicava al setmanari satíric 'El Jueves'.

stats