La Fira de l'ocupació oferirà 400 llocs de treball a Palma

Més de 50 empreses podran entrevistar personal 'in situ' entre el 7 i el 8 de març

53 empreses participaran dimarts 7 i dimecres 8 de març a la Fira de l'ocupació de Palma. Com a mínim, han d'oferir 5 llocs de treball sobre la taula. En total, hi haurà 400 ofertes d'ocupació. Ho ha anunciat la regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover, aquest dijous en roda de premsa. La principal novetat d'enguany és que les empreses podran realitzar entrevistes de treball 'in situ' a les persones que cerquen un lloc de feina.

La fira enguany es realitzarà a l'interior del Palma Arena, entre les 10 i les 13.30 h i les 15 i les 18.30 h. S'hi pot anar en transport públic amb les línies 9, 16, 19, 29 i 33. També es donaran tiquets per estacionar durant tres hores de manera gratuïta al pàrquing de la Riera.

L'any passat 64 empreses van oferir més de 500 places. Segons ha explicat Adrover, la disminució és a causa dels processos de selecció continus que des de Palma Activa s'estan realitzant. Aquest 2017 s'han ofert o s'estan oferint 97 llocs de feina per a Tui, 40 per a Six rent a car, 30 per a Alsa autocars i 32 per a Melià ( les ofertes del palau de congressos). També ha destacat que des de Palma Activa s'estan duent a terme tallers per preparar els candidats. Adrover ha assegurat que "s'estan donant les claus" per optimitzar currículums, tenir més presència, donar-se a conèixer o afrontar millor les entrevistes de selecció.

Les ofertes que hi haurà a la fira engloben tots els sectors. Adrover ha esmentat la presència del Palma Aquarium, Ikea, Norauto, Tast o la Xarxa Assistencial de Juaneda, entre moltes altres. Els llocs que s'oferiran hauran de ser per a enguany i, en molts casos, per als propers mesos. L'Ajuntament demana a les empreses que es tendeixi a oferir el contracte indefinit, tot i que no ho són la gran part, com també que es compleixin els convenis col·lectius de les professions i la normativa laboral.

El batle de Palma, José Hila, ha advertit que a Palma "continua havent-hi massa personal a l'atur" i que l'objectiu d'aquesta fira és "donar possibilitats d'ocupació a les persones que no en tenen". Un altre dels objectius que ha assegurat que persegueix el Consistori és el de la recuperació de salaris per evitar els "treballadors pobres".

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF