Balears 17/07/2017

Les festes de Menorca són segures malgrat la massificació

Els actes centrals de les festes de Sant Martí al Mercadal presenten un augment considerable d'assistents, però els incidents descendeixen a causa de la conscienciació i responsabilitat

Iván Martín
1 min
La plaça Constitució d'Es Mercadal fou l'epicentre de la festa.

Es MercadalCom era previsible, les festes d'aquest cap de setmana al Mercadal han mantingut un important poder de convocatòria. El resultat final, després dels 'jaleos' de dissabte i el de diumenge, és positiu. Igual que a Ciutadella amb les festes de Sant Joan, el dispositiu de seguretat funcionà a la perfecció i solament cal remarcar dues incidències registrades durant els 'jaleos': dues persones hi van resultar ferides lleus.

L'instant més perillós es va viure dissabte quant un cavall desbocat recordà l'accident que l'any passat tingueren de protagonista les festes de la Mare de Déu de Gràcia, a Maó. Finalment, el cavall tornà a estar sota les regnes del Caixer, però el nerviosisme del moment va provocar que una persona acabàs amb diverses ferides al genoll. D'altra banda, en el 'jaleo' d'aquest diumenge l'impacte d'una coça de cavall al tòrax d'una persona també va encendre les alarmes.

De tota manera, l'ambient de festa i emoció ha estat la nota predominant al Mercadal, unes festes de Sant Martí amb més gent que mai, però respectuosa amb els protocols. Així mateix, cal destacar la responsabilitat de residents i visitants en les recomanacions que des de les diferents institucions s'han promogut per evitar-hi accidents. El municipi del Mercadal continua de festa perquè el pròxim cap de setmana arriba el torn de les festes de Sant Antoni. Fornells passa a ser el centre d'atenció. Les celebracions a Menorca no donen treva i el següent municipi a viure-les és es Castell amb les festes de Sant Jaume. Serà el 24, 25 i 26 de juliol.

stats