Balears 17/08/2017

El 73,5% dels establiments de lloguer vacacional ha liquidat l’Impost del Turisme Sostenible de 2016

Dins el període establert, tots aquells responsables dels habitatges inscrits en el cens han efectuat el seu pagament

Ara Balears
1 min
Dos turistes cerquen el pis on s'han d'allotjar

PalmaEl darrer col·lectiu d’establiments que encara no havia efectuat la seva liquidació de l’Impost del Turisme Sostenible de 2016 ja ha culminat el tràmit. Els responsables de 6.698 habitatges de lloguer vacacional, inscrits en el cens de l’Impost del Turisme Sostenible, han pagat un import d’1.735.134 euros, en funció de les estades rebudes entre juliol i desembre de 2016.

Durant aquest període voluntari per a la tramitació de la liquidació, prop d’un 74% dels 9.100 habitatges censats a l’ITS ha efectuat el corresponent abonament. El període de liquidació i la fórmula per efectuar l’abonament és sensiblement diferent del procediment que han de seguir la resta de propietaris d’establiments turístics.

D'aquesta manera, els contribuents que gestionen habitatges de lloguer vacacional disposen d’un sol període de liquidació cada any, entre maig i juny, durant el qual es poden descarregar l’import de la liquidació que han d’ingressar des de la pàgina web de l’ATIB, en un tràmit per al qual disposen d’un mes a partir de la recepció de l’import a pagar. El període impositiu és sempre el darrer any tancat, com és habitual en el cas de la liquidació de l’Impost de Renda de les Persones Físiques (IRPF).

stats