TREBALL
Balears 01/02/2016

Les empreses contractades per l'administració balear hauran d'oferir treball de qualitat

A l'hora de licitar obres i serveis, el Govern inclourà una sèrie de condicions i clàusules socials per recuperar els drets dels treballadors

Ara Balears
2 min
La consellera d'Hisenda i Administració Pública, Catalina Cladera, i el conseller de Treball, Iago Negueruela, després de la reunió amb els sindicats.

PalmaLes empreses públiques que vulguin ser contractades per la Comunitat Autònoma hauran de complir una sèrie de condicions que marquen els convenis col·lectius sectorials vigents.

Així ho ha pactat el Govern amb els representants de CCOO i UGT. Aquests darrers sol·licitaven la inclusió de clàusules socials en la contractació pública a l'hora de licitar obres i serveis per a l'Administració autonòmica.

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, i la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, han manifestat el seu compromís per accelerar la incorporació de criteris socials a l'hora de determinar l'adjudicació de tots els contractes públics.

Per això es crearà de manera imminent una comissió de treball per incorporar les clàusules socials a la contractació pública. Allà s'hi establiran els criteris socials que es valoraran a l'hora d'atorgar els contractes públics, com ara el compliment del conveni col·lectiu sectorial i no el de l'empresa, tenir un percentatge de plantilla indefinida i contractar aturats majors de 45 anys.

D'aquesta manera, les dues conselleries posen en marxa un compromís inclòs en els "Acords pel canvi", amb l'objectiu de recuperar drets dels treballadors i millorar la qualitat de l'ocupació a través del compliment dels convenis col·lectius sectorials en matèria laboral en tot allò relacionat amb la licitació pública del Govern.

Els sindicats valoren positivament l'acord

El sindicat UGT ha celebrat que l'administració balear tingui la intenció d'incloure aquesta sèrie de clàusules i que a partir d'ara, quan s'hagin d'adjudicar concessions, no només es valori l'oferta econòmica, sinó també les condicions laborals dels treballadors.

Segons el sindicat, es tracta d'una de les seves reivindicacions històriques. La secretària de Participació Sindical i Institucional, Ana Landero, ha assenyalat que amb aquestes clàusules socials "s'evitarà que les ofertes més econòmiques que no mantenen les plantilles i rebaixen les condicions laborals dels treballadors" siguin contractades per l'administració.

Per últim, Landero ha expressat que és una "mesura encaminada a millorar la qualitat de l'ocupació dels treballadors de les empreses contractades", que "després de la reforma laboral del PP han vist com s'han retallat els seus drets, ja que prima el conveni de l'empresa damunt el conveni sectorial".

El conseller Negueruela ha valorat molt positivament l'acord entre les parts per tenir una "Administració més social que garanteixi unes condicions de feina dignes". Una Administració que, segons la consellera Cladera, no implicarà més costos ni menys eficiència, sinó més sensibilitat i respecte cap a les condicions dels treballadors.

stats