RADAR EMPRESARIAL
Balears 11/11/2016

Més de 600 empreses reben crèdits de la Iniciativa Pime

S'hi han invertit 17 dels 25 milions d'euros previstos per enguany

Carmen Buades
2 min
Més de 600 empreses reben crèdits de la Iniciativa Pime

PalmaDurant els primers mesos de funcionament de la Iniciativa Pime, 621 empreses petites i mitjanes de les Balears han aprofitat els crèdits que ofereix. S’han dut a terme 666 transaccions entre les entitats bancàries que participen en el programa i les empreses beneficiàries, un 44% de les quals són de nova creació.

Dels 25 milions d’euros de fons Feder europeus que, a través del Govern, s’han invertit en el programa, ja se n’han compromès 17, un 67%; i ahir, durant la presentació dels primers resultats del pla, el vicepresident de l’Executiu, Biel Barceló, va anunciar que, per cada euro de la Unió Europea invertit, se n’han mobilitzat a les Balears 2,4 (fet que suposa un total de 40 milions d’euros).

Valoració

La valoració d’aquests primers mesos és, per al Govern, positiva, ja que, segons va explicar ahir el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, les pimes representen la gran majoria del teixit empresarial balear i donen feina al 64% dels treballadors en actiu. De fet, el 75% dels préstecs que s’han concedit amb la Iniciativa Pime han anat cap a empreses de menys de 10 treballadors (és a dir, microempreses).

Per Negueruela, “el paper de les administracions ha de ser donar suport a les empreses petites i mitjanes”, per tal d’aconseguir que “el creixement econòmic es reparteixi millor i hi hagi una veritable redistribució” dels fruits d’aquest nou cicle de l’economia.

Barceló va explicar, també, que les 621 empreses a les quals s’ha arribat en un any representa el 45% del total que van beneficiar-se del programa durant els quatre anys anteriors.

La quantitat mitjana dels préstecs concedits ha estat de 60.000 i han estat rebuts per empreses de 17 sectors diferents de l’activitat econòmica balear. Tot i així, el 31% dels crèdits s’han concedit a comerços i el 29%, a empreses del sector turístic.

Tot i que els resultats són bons per al Govern, qui assegura que les pimes són “el veritable motor econòmic i creador d’ocupació”, Alberto Barragán, del Banc Europeu d’Inversions, ha advertit avui que l’objectiu és augmentar aquests 2,4 euros mobilitzats per cada euro europeu a quatre.

stats