Balears 13/06/2014

Després de 36 dies en vaga de fam Sastre defalleix a mitjan entrevista amb TV3

El docent només pogué parlar durant quatre minuts i, posteriorment, també va rebre les paraules de la consellera d'Ensenyament de Catalunya, que era als estudis del '.CAT' de la televisió pública catalana

Ara Balears
2 min

PalmaLa fatiga després de 36 dies en vaga de fam ha fet defallir Jaume Sastre aquest dijous enmig d'una entrevista amb la periodista Ariadna Oltra en el programa .CAT de TV3. "No estic ara mentalment per fer... a veure mem què passarà al setembre, ah..." varen ser les darreres paraules que va pronunciar el docent al minut 4.15 del vídeo, segons abans d'alçar la mà per demanar el seu amic i membre del grup de suport a la vaga de fam, Biel Majoral, que el substituís a mitjan entrevista.

Sastre, però, va poder parlar durant uns 4 minuts per la televisió pública de Catalunya i va defensar el sentit de la vaga de fam i l'objectiu: demanar al president Bauzá l'inici de les negociacions de nou. També va parlar de la vaga indefinida de l'inici de curs, dels expedients als directors de Menorca, de la insistència en la imposició del TIL malgrat les promeses de llibertat d'elecció i dels perills d'un fracàs escolar massiu a Primària. "El resultat serà una escabetxina massiva d'alumnes que no tenen la culpa de res", va sentenciar Sastre abans de la darrera pregunta que ja no ha pogut respondre.

Durant la intervenció, el músic Biel Majoral va parlar sobre la lluita dels mestres i la intenció d'arraconar el català per part del Govern. Majoral també va parlar sobre la "resposta generalitzada a la vaga de fam" i "l'allau de solidaritat" a Jaume Sastre. "Aquí, a Mallorca, hi ha una societat que parla normalment el català i estima la llengua", va dir Majoral, que també va recordar la importància de defensar els drets lingüístics de manera comuna, els mestres catalans, valencians i de les Illes.

Al final de l'entrevista, Sastre va voler reprendre la paraula uns segons per convocar a la manifestació d'aquest dissabte i també va rebre les paraules de suport de la consellera d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau, que ara al programa .CAT: "És impressionant veure com estan posant en risc la seva salut per poder continuar dient 'bon dia' en entrar a l'aula", va dir la consellera abans de dirigir-se directament a Sastre i animar-lo en la seva lluita. "Gràcies per la vostra força", va concloure Rigau.

stats