La divisió del PP balear deixa l'elecció del candidat en mans de Madrid

La delegada del Govern, Teresa Palmer, es perfila com a favorita per ser nou cap de cartell dels populars

El PP balear renuncia a elegir el seu candidat al Congrés per la manca d'acord entre els seus militants. La junta insular que ha tingut lloc aquest capvespre a Inca ha escenificat la manca de lideratge que hi ha al partit. Fins a 23 candidats s'han postulat per encapçalar la llista per al Congrés en les eleccions del pròxim 26 de juny. La junta regional de  dijous passat ja havia acordat que no sotmetria les candidatures a votació. Davant la impossibilitat de triar un candidat de consens, el PP balear elevarà les 23 candidatures al Comitè Electoral Nacional. Davant aquesta perspectiva, membres del partit presents a la reunió han confirmat a l 'ARA Balears que la favorita ara mateix és la delegada del Govern, Teresa Palmer, de ben segur la més coneguda a Madrid d'entre els 23 candidats.

El president del PP de Mallorca, Jeroni Salom, ha assegurat sentir-se "molt satisfet" per l'alt nombre de candidats i l'interès de les bases en el procés. Amb tot, ha reconegut que dos dels candidats han expressat la disconformitat amb la decisió de no votar els candidats. Un d'ells ha estat l'expresident del Parlament, Pere Rotger, favorit entre l'anomenada facció regionalista; l'altre ha estat el regidor de Llucmajor, Eric Jareño, un dels integrants del corrent de joves que, aquest horabaixa, es postulava com a opció de canvi. Tot i que la proposta dels joves ha estat ben rebuda entre la resta de la militància tampoc no ha aconseguit un suport unànime.

Davant la manca d'acord, ha dit Salom, "no quedava més remei que elevar la llista" a Madrid i ha rebutjat l'adjectiu "tutelat" per definir la situació actual del partit.

Una de les sorpreses de la junta ha estat l'absència del president del partit, Miquel Vidal. Salom s'ha limitat a comentar que "ha quedat a Santanyí per un problema personal". La direcció estatal del PP ha d'elegir el cap de llista abans de divendres, quan finalitza el termini per inscriure les llistes.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF