SERVEIS SOCIALS
Balears 21/09/2016

El Defensor del Menor alerta de l'increment dels casos de violència

Joan Marc Tur ha entregat aquest dimecres al Parlament la memòria corresponent al 2015, any en què es varen registrar 237 expedients de vulneració dels drets dels infants

Montse Terrasa
1 min
Joan Marc Tur: “Actualment no és gaire recomanable
 Dur un menor als partits de futbol”

PalmaLa memòria d'activitats del 2015 de l'Oficina de Defensa dels Drets del Menor demostra una tendència a l'alça dels casos de maltractament infantil, abús sexual i assetjament escolar i ciberassetjament en comparació amb anys anteriors, segons ha informat aquest dimecres el seu director, Joan Marc Tur, després d'haver entregat aquest document a la presidenta del Parlament, Xelo Huertas.

Encara que els casos de violència cap als menors és només un percentatge dels 237 que varen obrir-se l'any passat, Tur ha remarcat que sí que se n'observa un increment. També ha comentat que la majoria de casos que han passat per la seva oficina estan relacionats amb situacions de desprotecció de l'infant.

Altres qüestions que arriben com a queixa en aquest departament de la Conselleria de Serveis Socials tenen a veure amb l'escolarització, les necessitats educatives especials, la sanitat i les gestions amb l'Administració Pública.

"En temes d'infància queda molt per fer. Les recomanacions que feim és que s'ha de considerar l'infant com a cabdal en tot allò que es posa en marxa", ha afirmat Tur, després d'entregar la memòria al Parlament.

stats