LITERATURA
Balears 02/06/2017

Darrers dies per fruir de la Fira del Llibre

Entre avui i demà s’han organitzat nombroses activitats al passeig del Born

Margalida Mateu
2 min
Darrers dies per fruir de la Fira del Llibre

PalmaEl Born respira vida, i això és d’ençà que fou inaugurada, divendres passat, la trenta-cinquena edició de la Fira del Llibre de Palma.

Durant aquests dies, han estat nombroses les activitats que s’hi han duit a terme: des de presentacions de llibres fins a taules rodones, conferències i actuacions musicals, i tot al voltant de la literatura i de les paradetes que els llibreters han instal·lat al Born. El Gremi de Llibreters, tot i el gran nombre de persones que han passat i passaran per la Fira fins demà, quan acaba, lamenten que no hi hagi hagut prou vendes, malgrat que la repercussió i la visibilitat ha estat molt destacada.

Ahir fou el torn de la presentació del llibre Robert Graves en el huerto de naranjos, a càrrec de Pedro de Montaner. Els joves autor i músic emergents Sebastià Portell i Clara Fiol oferiren l’acte Vida més enllà de Mart, lletra i música per a David Bowie?, basat en el darrer llibre de l’autor de ses Salines. Així mateix, es representà Coses que no t’he contat, amb Aina Zuazaga i Vicka Duran.

Avui, el programa de la fira acollirà la Ludoteca de Jardí, homenatge a Glòria Fuertes; la presentació de l’ Aplec de rondalles mallorquines volum 37 i la del llibre Vinyòvol, de Pere Calafat.

Diumenge, darrer dia de fira

Diumenge serà el darrer dia per poder fruir de la Fira, i la cloenda arriba amb traca final, ja que Patricio Pron serà a Palma en conversa literària amb Josep Maria Nadal Suau per parlar de Como no ganar amigos y no influir sobre las personas.

Altres activitats de la cloenda seran el contacontes de Viatge el món de n’Aina, la presentació del llibre col·lectiu Sangassa i l’activitat Context Viu, en què sonaran novetats literàries a càrrec de Miquel Bezares, Esperança Camp, Joan Jordi Miralles, Felip Munar, Sebastià Perelló, Ivone Puig i Antònia Vicens.

L’acte final serà musical, amb l’actuació d’Aucell Cantaire a les 19 hores a l’espai central de la fira i sota l’ocell que haurà presidit l’esdeveniment durant aquests deu dies. Amb tot plegat, Palma haurà aconseguit l’objectiu que va esmentar l’escriptor Carles Rabassa en el discurs inaugural: “traspuar cultura a la ciutat”.

stats