Balears 21/03/2014

El Consell Escolar aprova l'ordre d'Educació per aplicar el TIL

Escola Catòlica arriba a un acord amb el Govern que beneficia, sobretot, els centres concertats. El Consell ha rebutjat, però, una proposta de modificació de la composició dels consells escolars insulars i municipals que avança en la politització de la institució

Xavier Gispert Zegrí
2 min

PALMAEl Consell Escolar de les Illes Balears ha aprovat avui un informe favorable a l'ordre de la Conselleria d'Educació per al desenvolupament del decret del TIL. L'informe s'ha aprovat amb 17 vots a favor, 11 en contra i 2 abstencions. Aquests resultats han estat possible gràcies a un acord previ d'Escola Catòlica amb el Govern per flexibilitzar els projectes educatius i oferir més autonomia a les escoles concertades.

De fet, avui mateix la consellera d'Educació, Joana Maria Camps, ha comparegut amb representants de les escoles concertades per anunciar certs canvis i flexibilitat en l'aplicació del decret TIL a Secundària. A més, des del compte de Twitter oficial de la Conselleria s'ha agraït l'actitud de les escoles concertades.

D'altra banda, avui el Consell Escolar ha rebutjat un segon informe sobre la modificació del decret que regula el funcionament dels consells escolars en l'àmbit municipal i insular. La modificació que pretén aplicar la Conselleria d'Educació, amb el pretext de l'estalvi econòmic, suposa incrementar el nombre de càrrecs polítics en els consells escolars municipals i insulars en detriment dels representants de la comunitat educativa.

Les decisions del Consell Escolar no són vinculants per a l'Executiu autonòmic. Així, el rebuig al decret que regula el funcionament dels consells escolars municipals i insulars no té per què ser atès per la Conselleria si vol tirar endavant les seves intencions. Tanmateix, i pel que fa a l'aprovació de l'informe sobre el TIL, el fet que el Consell Escolar, com a institució, s'hi hagi posicionat a favor, pot tenir un alt valor simbòlic i legitimar la Conselleria. D'altra banda, l'acord d'Escola Catòlica amb el Govern pot deteriorar la unitat que fins ara s'havia transmès de la comunitat educativa contra les polítiques educatives del Govern Bauzá.

stats