Balears 02/06/2017

Hazte Oír queda sense local per a la seva polèmica conferència a Palma

L'organització ha intentat canviar la ubicació a darrera hora per evitar les protestes però s'ha trobat amb la negativa d'un altre espai

Clara Fontanet Abrines
1 min
Imatge d'un bus a Palma amb el lema 'Stop transfòbia'

PalmaLa plataforma ultraconservadora Hazte Oír i el seu president, Ignacio Arsuaga, han quedat sense local per celebrar la conferència que tenen prevista per a avui horabaixa. L'organitzadora de l'acte, l'associació Valores en Baleares, va decidir ahir, a darrera hora, canviar la ubicació del local per evitar "l'intent de violentar-la per part de Podem i grupuscles LGTBI radicalitzats", tal com explicava el president, Juan José Tenorio.

Així s'anuncià el canvi d'ubicació de la xerrada.

Tot i les intencions de l'organització de mantenir en secret la nova ubicació, finalment s'ha filtrat als mitjans. La sala d'actes ArtiK Center ha confirmat a l'ARA Balears que ahir a darrera hora va rebre una petició de reserva d'una de les seves sales per part de Tenorio però que avui dematí, una vegada que han comprovat la naturalesa de l'acte, la direcció del centre ha decidit tancar les portes del local i no realitzar-lo perquè "es considera una empresa compromesa amb els valors socials i no vol cap polèmica". No obstant això, els han oferit molt educadament que, en cas de no trobar lloc, poden dur a terme la conferència al carrer.

L'EMT, contra la transfòbia

Finalment, el polèmic bus d'Hazte Oír no recorrerà Palma. En canvi, els autobusos de la línia 2 de l'EMT han incorporat un missatge contra la transfòbia, com ha explicat el regidor de Mobilitat, Joan Ferrer.

stats