Balears 29/07/2013

Rita Barberá es persona en el cas Nóos entre rumors sobre la seva imputació

El jutge José Castro va enviar la causa al TSJ valencià perquè va trobar indicis de delicte en l'actuació de l'alcaldessa de València

Europa Press
2 min

PalmaL'alcaldessa de València, Rita Barberá, ha decidit personar-se en el cas Nóos. La regidora sabrà d'ací aproximadament un mes si el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià es declara competent per investigar els presumptes fets delictius comesos per l'alcaldessa de València i l'expresident valencià Francisco Camps en relació amb les negociacions prèvies a la signatura dels convenis amb l'Instituto Nóos per a la celebració del Valencia Summit i els frustrats Jocs Europeus.

L'escrit que ha enviat a la sala civil i penal del TSJ valencià la defensa de Rita Barberá sol·licita al tribunal que se li remeten les diligències practicades, així com les que se puguin efectuar en un futur, relacionades amb la investigació sobre la seva presumpta responsabilitat penal en el marc d'aquesta causa.

Amb aquest requeriment, el TSJ valencià ja ha involucrat l'alcaldessa en aquest procés, assistida d'advocat i procurador, segons una providència dictada aquest dilluns, mentre que serà a partir de setembre quan es pronunciï sobre la qüestió de competència plantejada per instruir els delictes atribuïts a Camps i Barberá.

Cal recordar que el passat mes de maig el jutge instructor de la causa i titular del jutjat número 3 de Palma, José Castro, va elevar una exposició raonada amb els indicis delictius que pesen sobre Barberá i Camps en la qual el magistrat va assenyalar la possible comissió dels delictes de malversació continuada, prevaricació, frau a l'administració i falsedat en document oficial.

En la seva exposició raonada, Castro afirmava que la contractació de l'Instituto Nóos per organitzar la cimera Valencia Summit, que va reportar a l'ONG d'Iñaki Urdangarin tres milions d'euros públics en tres anys, responia "només al desig" de tots dos (referint-se a Camps i Barberá) de "doblegar-se a les exigències d'Iñaki Urdangarin en atenció al seu parentesc amb la Casa de S. M. el Rei".

stats