MOBILITAT
Balears 29/07/2016

Bicipalma es renova i amplia la flota

Cort n’instal·la cinc noves estacions i posa en marxa un telèfon gratuït per a incidències

Ara Balears
2 min
Bicipalma es renova  I amplia la flota

PalmaUn número de telèfon gratuït per comunicar incidències, cinc estacions i 193 bicicletes noves. Aquestes són les novetats que va presentar ahir el regidor de l’Àrea de Mobilitat, Joan Ferrer, per al servei de Bicipalma. L’objectiu de Cort és fomentar la mobilitat ciutadana en bicicleta arreu de la ciutat. Per això mateix, s’ha decidit introduir millores en el sistema per fer-lo més accessible.

Els usaris que detectin incidències a les bicicletes o a les estacions podran notificar-les al 900 705 900. “Amb aquest telèfon, proporcionam un número que no suposa un cost i que els facilita el contacte amb Bicipalma”, va explicar Ferrer. Estarà disponible de dilluns a divendres de 06.00 h a 00.00 h, i els caps de setmana, de 07.00 h a 00.00 h.

“Bicipalma és un servei fonamental per introduir el ciutadà en l’ús de la bicicleta i per difondre la cultura de la bicicleta”, va entonar el regidor de Mobilitat, i va afegir: “Per això és important mantenir el servei en condicions, tal com estam fent”.

Vehicles nous

D’aquí a finals d’any, també, el servei incorporarà 193 bicicletes, que se sumaran a les 252 que ja hi ha. En total, 445 bicicletes es destinaran per donar servei a les cinc noves estacions previstes i a renovar el 30% de la flota. “És un aliat fonamental de l’Ajuntament per a la intermodalitat i per promoure la mobilitat sostenible”, va afegir Ferrer en relació a aquest vehicle. Tant les bicicletes noves com les estacions es cofinançaran a través del projecte europeu Civitas-Dyn@amo, amb un pressupost total de 272.620 euros.

Incorporació immediata

En concret, la inversió per a bicicletes noves serà de 77.375 euros. Mobilitat hi aportarà 45.375 euros, mentre que la Societat Municipal d’Aparcaments i Projectes (SMAP) n’hi destinarà 32.000. D’aquesta manera, la Regidoria adquirirà 100 bicicletes i l’SMAP, 93 més. D’aquestes darreres, en aquests moments s’estan muntant al taller de Bicipalma les primeres 53, que s’incorporaran en breu al servei.

Les 40 restants s’adquiriran d’aquí a finals d’any. Les altres 100 s’adjudicaren en la darrera Junta de Govern. La previsió és que puguin incorporar-s’hi al mateix temps que entrin en funcionament les estacions noves.

Cap de les bicicletes que preveu proporcionar Cort serà elèctrica, i és que des de l’Ajuntament s’ha descartat aquesta opció perquè no es veu com una mesura urgent ni necessària.

Més barris

De fet, pel que fa a aquestes estacions, les obres començaran el proper setembre i la previsió és que a l’octubre puguin entrar en funcionament. S’ubicaran en cinc barris diferents: Llevant (Manuel Azaña), Plaça de Toros (Arxiduc), Son Cotoner-el Fortí (plaça Barcelona), el Molinar (plaça Barceló i Mir) i Cas Capiscol (Sant Vicenç de Paül). El projecte es va adjudicar per un total de 195.245 euros.

L’Ajuntament de Palma, a més a més, preveu fer a la ciutat una xarxa de carrils bici que connecti d’un costat a l’altre i millorar les connexions amb el transport públic. L’objectiu és reduir el trànsit i fer la ciutat molt més sostenible i còmoda per a la ciutadania.

stats