POLÍTICA
Balears 14/02/2017

Baltasar Picornell, nou president del Parlament de les Illes Balears

El diputat de Podem arriba al càrrec amb l'abstenció d'El Pi i Ciutadans i el vot en contra del PP

Carmen Buades
2 min
Picornell, nou president del Parlament de les Illes Balears. / ISAAC BUJ

PalmaBaltasar Picornell ja és el nou president del Parlament. Després d’una votació sense sorpreses, en què els diputats d'El Pi i Ciutadans s'han abstingut i els del Partit Popular han votat la seva candidata, Núria Riera, el diputat de Podem ha agafat aquest dimarts el relleu de Xelo Huertas al capdavant de la Cambra, cessada a final de gener. Així, Picornell ha obtingut 34 vots dels 59 vots emesos, els corresponents als del PSIB-PSOE, MÉS, Gent x Formentera i de les diputades de Podem expulsades del seu grup, Montse Seijas i Xelo Huertas.

Durant el primer discurs com a segona autoritat de les Illes Balears, Picornell ha fet menció als seus orígens "humils" al llegat del 15-M, al patiment que provoca la crisi dels refugiats o a la "xacra de la violència masclista". Ha insistit en la importància de "complir i fer complir el reglament" i, en un missatge implícit cap a Huertas, ha demanat "compromís" perquè "respectar aquest Parlament és respectar la ciutadania que representam".

Picornell, qui també promet cercar "més democràcia, més parlamentarisme i més autogovern" per respecte "als meus avantpassats", s’ha compromès "a no defallir", ha desitjat que tots els membres de la Cambra estiguin "a l’altura de la necessitat d’acords parlamentaris" i ha fet referència al filòsof Todorov i a l’historiador Josep Fontana: L'única cosa que no és lícita és "resignar-se".

_BUJ8835

El nou president ha rebut constants mostres de suport per part del seus companys tant dins com fora del Parlament i al ple en què ha estat investit també hi han assistit la delegada del Govern, Maria Salom; el batle de Palma, José Hila, i Julio Rodríguez, membre de la direcció estatal del partit.

stats