Balears 19/06/2017

Armengol ja és precandidata per renovar com a líder del PSIB

La secretària general socialista, presumiblement, no tindrà rival

Ara Balears
2 min
La secretària general del PSIB, Francina Armengol, formalitzant la precandidatura.

PalmaFrancina Armengol ha formalitzat aquest dilluns la precandidatura a la secretaria general del PSIB amb vista al congrés que s'ha de dur a terme els dies 21 i 22 de juliol. Amb l'objectiu d'aconseguir un partit “més gros i més ampli”, Armengol tornarà a demanar a la militància “la seva confiança per continuar liderant el projecte dels socialistes de Balears” i “col·locar-lo en la millor situació electoral el 2019” per tenir “un partit més fort i amb més capacitat de govern a totes les institucions”.

La presidenta ha manifestat la voluntat de “continuar aprofundint perquè el PSIB-PSOE arribi a tots els municipis de les Illes i perquè sigui un partit obert en què la veu de la militància sigui fonamental, però també la veu de tantíssims simpatitzants del nostre partit”, i ha recordat que ha estat durant aquest darrer mandat quan “hem estat pioners convocant primàries obertes i una conferència política oberta a la ciutadania, construint un projecte compartit amb la societat”.

La socialista ha reivindicat que “estam demostrant que sabem fer les coses d'una altra manera, en el fons i en la forma”, i ha assegurat que “em deixaré la pell per defensar els valors d'un partit històric, però amb molt de present i molt de futur” refermant el seu compromís perquè “som una socialista de convenciment, de cap i de cor, i clarament d'esquerres”.

Armengol ha declarat que creu que “el socialisme de les Illes Balears ha d'aportar una veu forta en l'àmbit estatal defensant la identitat pròpia d'aquesta terra i els trets que ens identifiquen com a comunitat autònoma”, a més de recordar que “els socialistes de Balears hem demostrat que es pot governar des del pacte, el diàleg i el consens amb forces d'esquerres, fent polítiques pensant en les persones més febles, però també atenent que la nostra comunitat ha de créixer econòmicament i hem de fer polítiques d'impuls de l'activitat econòmica”.

Pons guanya pes a Madrid

El portaveu de la comissió executiva del PSOE, Óscar Puente, ha confirmat aquest dilluns que el diputat balear Pere Joan Pons entrarà a formar part de la direcció del grup parlamentari Socialista al Congrés dels Diputats.

Pons ha agraït la confiança dipositada en ell i s'ha mostrat "molt il·lusionat i amb moltes ganes" d'afrontar aquesta nova responsabilitat que li encarrega el partit.

El diputat socialista ha assegurat que treballarà "de valent" ajudant a dinamitzar la feina del grup parlamentari socialista i "treballant per traslladar a les institucions les demandes i les necessitats de la ciutadania".

stats