Balears 18/05/2016

Amics de la Terra al·lega contra el parc fotovoltaic del cap Blanc

L'organització ecologista entén que "l'impacte ambiental seria enorme"

Ara Balears
1 min
LA ZONA ON ES PREVEU QUE ES SITUÏ EL PARC FOTOVOLTAIC 
 La Marina de Llucmajor és un magnífic espai agroforestal, poc transformat urbanísticament gràcies al manteniment de l’activitat agrària i cinegètica. La zona compleix els criteris per ser declarada ZEPA, però la manca de protecció possibilita l’ocupació per grans projectes que la poden afectar negativament.

PalmaAmics de la Terra de Mallorca ha presentat aquest dimecres al·legacions contra el projecte de parc fotovoltaic de Llucmajor, les dimensions del qual (50 hectàrees) considera "totalment desproporcionades per a un territori insular limitat".

L'entitat ecologista entén que "l'impacte paisatgístic seria enorme", i més quan hi ha una altra instal·lació projectada sobre 25 hectàrees a la mateixa zona, segons indica en un comunicat.

"Amics de la Terra ja preveia el problema d'acumulació d'instal·lacions en les al·legacions presentades l'any passat a la modificació del Pla sectorial d'energia de les Illes Balears", assenyala l'associació.

Recorda que la instal·lació de producció d'energia elèctrica és a prop "d'una zona boscosa d'alt valor ambiental" on habiten aus protegides com la milana, "a més d'altres espècies de flora endèmica i fauna d'interès especial com la tortuga mediterrània".

"La potència prevista és contrària a un model desitjable de generació distribuïda que evita noves infraestructures de transport d'energia i les pèrdues i ineficiències associades", afegeix Amics de la Terra.

stats