Balears 08/05/2017

Els alumnes de 2n d'ESO de Balears, cridats a fer una avaluació diagnòstica

L'Institut d'Avaluació i Qualitat del Sistema Educatiu (IAQSE) examinarà els estudiants en català, castellà, anglès i matemàtiques

Ara Balears
1 min
Un grup d’alumnes fent un examen. Els experts aposten per reduir el currículum i augmentar el dinamisme.

PalmaMés d'11.000 alumnes de 2n d'ESO de les Balears de més de 150 centres participaran aquest dimarts en la prova d'avaluació diagnòstica que aplicarà l'Institut d'Avaluació i Qualitat del Sistema Educatiu (IAQSE). Estan cridats a examinar-se tots els estudiants de tots els centres d'aquest curs. També hi ha qüestionaris per a les famílies i el professorat, i per a la direcció del centre.

El Govern defensa que aquest tipus d'estudi s'aplica a molts països com una fórmula eficaç per millorar la qualitat i l'equitat de l'educació. Els resultats i el seu estudi seran lliurats als centres i cada alumne coneixerà les seves notes. Ara bé, no es farà ni llista de centres ni rànquings. L'objectiu de les proves és "conèixer de la manera més ajustada la situació del centre", apunta el Govern en un comunicat. A partir d'aquí es treballarà per oferir un pla de millora per a cada centre.

Es tria 2n d'ESO perquè és el nivell educatiu en el qual les Balears tenen un alt nombre d'alumnes que no es troben en el curs que els pertoca per edat perquè repeteixen o han repetit.

Com són les proves?

Comencen aquest dimarts i finalitzen divendres. Consisteixen en la realització d'exercicis vinculats a les competències bàsiques en comunicació lingüística (català, castellà i anglès) i en competència matemàtica. Proposen valorar la capacitat d'utilitzar i d'aplicar en la vida quotidiana els coneixements i destreses adquirides. Es realitzen en quatre matins i sessions d'una hora.

Les proves no tenen valor acadèmic perquè la seva finalitat és proporcionar informació complementària. Analitza els resultats de manera singular i específica per a cada centre, segons el seu context.

stats