Balears 12/06/2017

AENA habilita 50 nous aparcaments d'autocars a Son Sant Joan per evitar col·lapses

Amb aquesta mesura, les places s'incrementen un 35%

Ara Balears
1 min
La zona d'arribades on normalment estacionen els autobusos. / AENA

PalmaAENA ha habilitat, després del col·lapse circulatori dels darrers dies a Son Sant Joan, noves places d'aparcament per als autocars. A partir d'ara n'hi haurà 50 més, fet que representa un increment del 35% respecte de les que hi havia anteriorment. D'aquesta manera, es permetrà que els conductors que van a cercar passatgers amb antelació puguin esperar a la nova zona habilitada sense saturar les vies de circulació i els accessos.

Els espais on fins ara estacionaven els autocars es destinaran només a la pujada i baixada de passatgers, segons ha explicat AENA en un comunicat. Així, es vol donar un "ús més òptim i eficient" a les instal·lacions.

Des de l'aeroport asseguren que la decisió es va prendre la setmana passada en una reunió conjunta amb els touroperadors i la federació de transports de les Balears, i que el resultat ha estat "positiu", perquè s'ha aconseguit reduir el volum d'ocupació de l'aparcament de la zona d'arribades "de manera considerable".

Davant la saturació que s'ha produït als enllaços per accedir a l'aeroport els darrers dies, l'Ajuntament de Palma ja va demanar que AENA recuperi la mitja hora gratuïta a l'aparcament per tal d'evitar aquesta situació.

stats