UGT qüestiona la legalitat d'un complement salarial de 18.000 euros del cap de la Policia Local

El número 1 del cos, no obstant això, cobra un salari inferior amb relació a la retribució que Cort fixà quan convocà la plaça

El sindicat UGT qüestiona la legalitat del plus de productivitat anual de quasi 18.000 euros que el cap de la Policia Local, Josep Palouzié, va cobrar de l'Ajuntament de Palma en la darrera nòmina. Des de Seguretat Ciutadana, de moment, no volen pronunciar-se sobre la qüestió. 

Tal com detalla la nota del sindicat, el pagament d'aquesta retribució va ser aprovat per un decret de batlia el juliol passat, a proposta de la regidora de Seguretat Ciutadana, Angélica Pastor, que alhora es basava en un informe de l'aleshores director de l'àrea, Martí Capó.

Segons l'organització sindical, l'Ajuntament "ha incomplit tots els preceptes legals" per a atorgar aquest plus a Palouzié. UGT considera que no han quedat prou justificats els criteris del pagament d'aquests doblers en el ple municipal ni s'ha complit el requisit del seu coneixement públic per part de la resta de funcionaris i representants sindicals".

UGT afegeix que presentarà un recurs contenciós administratiu per demanar la nul·litat del decret de batlia i que retorni als comptes públics els doblers cobrats.

Cort dotà la plaça amb un salari més elevat

Cal recordar, no obstant això, que la junta de govern aprovà a l'abril de l'any passat la dotació de 90.000 euros bruts que hauria de rebre el nou cap de la Policia Local que havia de substituir José Antonio Bravo, qui ocupà el càrrec de manera transitòria després que diversos caps del cos fossin destituïts per la seva presumpta implicació en el cas de la Policia Local.

Palouzié, no obstant això, cobra un salari anual de 74.600 euros, una xifra que el sindicat, tanmateix, considera excessivament "generosa". 

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF