S'incrementa un 45% l'ús de la bicicleta a Palma en sis anys

Els usuaris de Bicipalma també han augmentat força des que la iniciativa es va implantar

L'ús de la bicicleta a Palma s'ha incrementat un 45% des del 2011. A més, els usuaris de Bicipalma han augmentat igualment des del 2013. Són unes dades que ha ofert l'Àrea de Mobilitat aquest dilluns.

En aquesta direcció, el batle de Palma, Toni Noguera, ha destacat la importància de l'evolució de l'ús de la bicicleta a Palma per dos motius: per una banda, perquè permet "rompre la dependència que té Palma del vehicle privat", i per una altra banda, perquè fa que la ciutat sigui "més saludable, més moderna i europea".

El regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, també ha volgut remarcar la importància de continuar fent créixer la xarxa ciclista: "La bicicleta guanya cada vegada més terreny, ha de fer cap passa enrere, ha de continuar guanyant espai".

Recompte

Les dades s'han extret a partir de recomptes que fa l'àrea de Mobilitat als carrers Enric Alzamora i Font i Monteros. De la mitjana que en resulta es pot observar que, anualment, l'ús de la bicicleta ha crescut també un 13% des del 2016. És la crescuda més gran des del 2011.

Bicipalma ha passat de 1.952 usuaris el 2013 a 2.831 enguany. El 2017 ha estat, de fet, l'any que la xifra ha augmentat més. Des del 2016, les persones que empren aquest transport públic han crescut un 42%.

Les dades van en línia amb el 'Baròmetre de la bicicleta 2017', que elabora la Xarxa de ciutats per la bicicleta. Les principals conclusions que se n'extreuen són que gairebé sis de cada deu persones té bicicleta i la meitat l'empra amb certa freqüència; que hi ha persones que no l'empren per motius com la manca de facilitats, i que la perillositat i manca de carrils bici són els inconvenients principals.

Un 23% de les persones diu que l'avantatge d'anar en bicicleta és que permet uns desplaçaments més ràpids. Un 18% en valora el fet que no contamina i un 7% que és un recurs més econòmic.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF