Palma vol involucrar la ciutadania contra la violència cap a les dones

A les Illes Balears ja són cinc les assassinades el 2016 i representa la major xifra de tot l’Estat, un 13,5%

A les Balears ja són cinc les dones assassinades des que començà el 2016. Són el 13,5% de l’Estat, fet que les converteix en el territori amb la dada més alta. Per “visibilitzar” aquesta situació, i tot “el sistema que hi ha al darrere”, des de l’Ajuntament de Palma es duran a terme una sèrie d’actes entre el 12 i el 29 de novembre, coincidint amb la celebració del Dia internacional contra la violència cap a les dones (dia 25). L’objectiu és “desnormalitzar-les” totes. “No es canvia només amb la gestió institucional”, va apuntar el regidor d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Aligi Molina. Des de Cort s’ha cercat la implicació de la ciutadania, per conscienciar sobre “l’assetjament al carrer, el control sobre la parella, el tràfic de dones i moltes formes d’expressió que aquestes han de viure diàriament -explicà Molina- per construir una ciutat més equitativa”.

La directora general de l’àrea, Lucía Segura, destacà algunes de les activitats que l’Ajuntament ha presentat. Començaran avui amb una jornada informativa per donar a conèixer la problemàtica, així com els serveis disponibles que hi ha. Segura advertí que hi ha “un desconeixement de recursos”.

També es durà a terme un projecte que implica diverses activitats. Dia 18, a la plaça del Tub, se celebrarà l’acte El control no és amor, amb grafit en viu i diverses actuacions. Aquest projecte inclou un concurs de relats, amb tres primers premis de 300 euros i tres segons de 200 euros, per a joves d’entre 14 i 30 anys. A través de les xarxes socials, també, la UIB organitzarà un concurs de tuits.

Dia 25 es convocarà una manifestació a la plaça de la Porta Pintada (19.30 h). Dia 27, a partir de les 11 h es durà a terme la IX Marxa per rodar contra les violències masclistes. Sortirà de la plaça de Cort i es podrà fer en bicicleta o a peu. Es calcula que podrien assistir-hi entre 150 i 300 persones. Totes les activitats es poden consultar a través del portal web de l’Ajuntament.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF