El PP votarà a favor de "la majoria d'articles" de la llei contra l'homofòbia

Els populars es van abstenir durant el debat de presa en consideració


La l lei per garantir els drets de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals comptarà amb el vot favorable del PP en "la majoria dels articles", segons ha avançat la portaveu parlamentària, Margalida  Prohens. La llei s'aprovarà amb els vots dels partits signants dels Acords pel Canvi en el plenari d'aquest dimarts. Els populars s'han mostrat satisfets pel fet que s'han acceptat més de la meitat de les esmenes que van presentar. Tot i així, encara duran al debat 16 esmenes que, presumiblement, no seran aprovades. Els populars s'havien abstingut durant el debat de presa en consideració.

La diputada Sandra Fernández ha explicat que les esmenes del PP promouen la igualtat de drets de tots els ciutadans de les illes amb independència del sexe en comptes d'una " discriminació positiva" del col·lectiu LGTBI. "Estam satisfets del consens assolit" ha dit Fernández qui ha afegit que la llei hauria de ser un "exemple" del que hauria de ser el Parlament.

El propòsit d'aquesta llei, segons s'explica en l'exposició de motius, és garantir els drets d'aquestes persones i evitar les situacions de discriminació i violència, a més d'assegurar que a les Illes Balears es pugui "viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat".

Segons xifres del Ministeri de l'Interior sobre delictes d'odi, Balears ocupa el quart lloc al capdavant en el nombre de denúncies referides a l'orientació sexual o a la identitat de gènere de la víctima. El 2014 es van registrar 44 denúncies a les Illes.

Suport unànime de l'esquerra

Els partits que votaran a favor de la llei en bloc han celebrat l'ampli consens aconseguit. La coportaveu de MÉS per Mallorca, Bel Busquets, ha afirmat que el suport majoritari "garantirà la seva perdurabilitat". La portaveu parlamentària de Podem, Laura Camargo, ha destacat que l' assetjament LGTBI continua sent la principal xacra a les aules balears i és necessària una actuació contundent des de les institucions. "Agraïm que aquesta llei comprometi la Conselleria d’Educació a ser un vertader motor contra la lluita d’aquesta xacra que silenciosament es cobra vides humanes", ha afegit.

Finalment, la diputada del PSIB, Sílvia Cano, ha qualificat la norma de "necessària"i ha destacta que permetrà que les persones transsexuals puguin accedir a tractaments hormonals sense diagnòstic de disfòria de gènere i les dones lesbianes podran accedir a tècniques de reproducció assistida, opció eliminada la passada legislatura pel PP, entre d'altres mesures.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF