Publicitat
Publicitat

El Govern intenta rebaixar la tensió i diu que les relacions entre Bauzá i Isern són “totalment cordials”

Insisteix en la denúncia contra Bravo malgrat el rebuig del fiscal del Suprem

Les relacions entre el president del Govern, José Ramón Bauzá, i el batle de Palma, Mateu Isern, són "totalment cordials". D'aquesta manera ha volgut la portaveu de l'Executiu, Núria Riera, sortir al pas de les informacions que apunten a un enfrontament entre els dos càrrecs públics del PP que podria provocar que Isern no repetís com a candidat a Cort. La portaveu ha evitat entrar en la polèmica i s'ha limitat a dir que les dues institucions col·laboren per portar a terme els seus compromisos.

Després del Consell de Govern d'avui, en el qual només s'han aprovat tres acords de tràmit referents a ajuts per a diversos col·lectius, la portaveu també ha valorat la compareixença de l'expresident i ara senador autonòmic Francesc Antich sobre les prospeccions petrolíferes i, tot i agrair-li la predisposició a fer un front comú davant Madrid en contra d'aquests projectes, ha assegurat que la seva posició causa "sorpresa", perquè sent president no es va oposar als sondejos, malgrat que el Parlament l'instava a recórrer-hi en contra. Riera no ha volgut donar per bona la xifra de 410.000 euros que és el que, segons Antich, costaria aturar les prospeccions. També ha insistit que el Govern presentarà recursos si els informes mediambientals són favorables als projectes i s'efectua qualsevol acte administratiu en aquest sentit.

Així mateix, Riera s'ha referit al posicionament del fiscal del Tribunal Suprem sobre la denúncia del president del Govern contra l'exsecretari general de la UGT, Lorenzo Bravo. Ha assegurat que respecta la posició del fiscal, contrari als arguments de Bauzá, però ha advertit que s'hi ha de pronunciar el tribunal i ha insistit que el Govern considera que les paraules de Bravo, que va dir "feixista" al cap de l'Executiu, no són manifestacions fetes en ús del dret a la llibertat d'expressió, sinó que "ataquen l'honor de la figura del president".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF