L'evolució de l'estat de salut de Boned influirà en l'elecció del substitut de Camps

MÉS per Menorca reconeix que ha posat sobre la taula noms d'homes i de dones per substituir l'exconsellera de Transparència, Participació i Cultura

El diputat i portaveu de MÉS per Menorca  Nel Martí ha reconegut que el delicat estat de salut del conseller de Territori, Joan Boned, està condicionant l'elecció del substitut de la dimitida exconsellera de Transparència, Participació i Cultura, Esperança Camps. El Govern pretén mantenir la paritat entre els consellers i, en aquest sentit, el nou conseller hauria de ser una dona. Amb tot, Martí ha reconegut que el relleu de Boned, per motius de salut, "és un element sobre la taula", però ha afegit immediatament que "és desagradable parlar d'això". En tot cas, ha reconegut que "a la nostra proposta hi ha homes i dones".

Fonts del Govern han assenyalat a l'ARA Balears que les notícies que arriben d'Eivissa és que Boned està millorant i que es vol parlar amb ell abans de prendre una decisió. Per tant, es veu complicat que els suposats canvis a ambdues conselleries es puguin decidir conjuntament.

Martí ha assegurat que la intenció és que el nou conseller o consellera ja sigui present al Consell de Govern de divendres, encara que el seu nomenament no hagi estat formalitzat. En aquest sentit, ha assegurat que entre demà i dijous s'anunciarà el nom del substitut. Altres fonts del Govern han assenyalat que serà demà quan es prengui la decisió. En tot cas, està descartat cap tipus de decisió avui mateix.

Els noms que sonen més fort a les travesses són els del director general de Cultura, Jaume Gomila, i la secretària general de la Conselleria, Ruth Mateu, si bé diverses fonts han assenyalat a aquest mitjà que no són els únics. Martí ha negat de manera categòrica que es plantegi que la substituta de Camps sigui la presidenta del Consell de Menorca, Maite Salord. 

Martí ha negat, també, haver rebut cap tipus de retret per part de la presidenta, Francina Armengol, o els socis del Pacte. "Hem analitzat que les coses s'haurien resolt d'una altra manera", ha reconegut, si bé ha reiterat que "no hi ha mals humors ni retrets" amb el PSIB o amb MÉS per Mallorca.

L'ombra de Camps, ben present al Parlament

L'exconsellera de Transparència, Participació i Cultura ha estat la gran protagonista de la sessió del Parlament. Ciutadans i PP han fet preguntes a la presidenta, en aquest sentit, durant la sessió de control al Govern. Francina Armengol ha reconegut que la dimissió de Camps " no és evidentment una situació desitjable"

Per part seva, el vicepresident del Govern, Biel Barceló ha agraït a Camps i a tot el seu equip la "feinada" realitzada durant aquests primers nou mesos de legislatura per " arreglar els desastres que va deixar el PP".

El diputat del PP Juan Manuel Lafuente ha dit en to irònic que "no esperava" que el Govern donàs "també" la culpa al PP de la dimissió de Camps. Lafuente ha recordat que la mateixa consellera es va referir, en la roda de premsa que va oferir divendres per explicar la seva dimissió, a la "deslleialtat, hipocresia, victimisme còmode, falta de visió a llarg termini o no deixar treballar per fer cultura", acusant alts càrrecs polítics del Govern i lamentant la "falta de confiança" de MÉS per Menorca, que la va proposar per al càrrec.

La situació dels darrers dies ha estat "esperpèntica", ha dit el diputat del PP, per qui aquesta crisi demostra les tensions existents en la Conselleria de Participació, "negada sistemàticament" pel Govern. Per la seva banda, el líder de Ciutadans a les Illes, Xavier Pericay, ha lamentat que el Govern "està dividit per quotes, per parceles, com si fos una urbanització".

EDICIÓ PAPER 14/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF