CRISI DE GOVERN
Política 02/04/2016

Camps rearma els partits de l’oposició

El PP culpa el Consell de Menorca de la crisi i Ciutadans parla de “fracàs” de tot el Govern

Ara Balears
3 min
Camps rearma els partits de l’oposició

PalmaLa dimissió d’Esperança Camps i, sobretot, la posada en escena de la seva renúncia que va fer la ja exconsellera de Participació, Transparència i Cultura ha aportat munició per un parell de setmanes, com a mínim, a l’oposició de centredreta.

El president del PP-Menorca, Santiago Tadeo, aprofità la crisi per carregar contra qui considera responsable dels fets: la presidenta del Consell de Menorca, Maite Salord.

“L’exaltació que experimenta, ple després de ple, la presidenta del Consell l’ha portada a creure que havia de coordinar el Govern balear”, va dir Tadeo en referència a la dimissió de Camps.

Segons el dirigent popular, la presidenta “incapaç de posar ordre a Menorca, va anar al Consolat a Mallorca a reclamar cadires i quotes, a provocar la dimissió accelerada de la consellera i va fer unes declaracions que posen al descobert la hipocresia i la manera de funcionar de MÉS per Menorca”.

‘Consellera-quota’

Tadeo, diputat del grup parlamentari popular, ha assenyalat que durant les compareixences de Camps en el Parlament, el PP sempre va dir que es tractava d’una ‘consellera quota’ a qui MÉS per Menorca havia designat per farcir una Conselleria “buida de contingut i sense cap pes polític”. “Un regne de taifes més, al voltant d’un califat vermell. I ja sabem com van acabar els anteriors Pactes de Progrés i el Califat de Còrdova”, ha subratllat. “És inacceptable -ha declarat- que la presidenta del Consell tan sols acudeixi a Palma per reclamar cadires i sous, quan a Menorca hi ha moltes més coses en joc que els egos personals i de partit”.

Per al president del PP menorquí, “no és acceptable ni de rebut que la nova manera de governar de la presidenta del Consell sigui pretendre dimissions de directors generals del Govern i organitzar conselleries per col·locar afins a la seva formació política”.

Pericay

D’altra banda, el portaveu de Ciutadans (C’s) a Balears, Xavier Pericay, ha assegurat després de la dimissió de la consellera que “el fracàs de Camps és el fracàs de tot el Govern.

En opinió de Pericay, l’ocorregut en el Govern demostra que “els governs de coalició tenen aquests problemes: no tots els consellers són nomenats per la presidenta, només els del seu color. Els altres són nomenats pels seus socis de coalició”, ha informat C’s en un comunicat.

Després de les crítiques fetes per Camps en la compareixença en la qual va anunciar ahir la seva dimissió, el portaveu de Ciutadans Balears ha assenyalat que en els mesos de legislatura transcorreguts “no hi ha hagut cap coordinació entre aquesta Conselleria i la resta del Govern, així com tampoc hi ha estat entre la consellera i els càrrecs de confiança”.

Sense precedents

“Crec que és la primera vegada que una consellera dimiteix i acusa els seus càrrecs de confiança de deslleialtat. Això només té una lectura: els seus càrrecs no eren de confiança”, ha destacat Pericay.

Segons el líder de Ciutadans a les Illes Balears, Esperança Camps “no ha gestionat el seu departament, ja que els seus càrrecs de confiança no els havia nomena ella, sinó els dirigents de MÉS per Menorca i MÉS per Mallorca”.

Xavier Pericay, que també és diputat autonòmic per la seva formació política, ha estès la crítica a Marc Pons, ja que ha ressaltat que “la Conselleria de Presidència té com a finalitat coordinar les tasques del Govern i els diferents socis; i és evident que en aquest cas també ha fracassat”.

stats