Publicitat
Publicitat

Menorca, l'antídot d'Eivissa, pel 'New York Times'

Un dels diaris més prestigiosos del món dedica una ressenya a l'illa en què en destaca la conservació natural, la calma i els seus atractius gastronòmics

"Menorca, l'antídot d'Eivissa", aquest és el titular de la ressenya que el ' New York Times' ha fet aquest dimecres sobre Menorca i en què contraposa la conservació natural, la calma i la gastronomia de l'illa amb el xivarri i renou d'Eivissa i Mallorca a manera de guia de viatges.

En  l'article s'hi explica que un dels motius que han permès la conservació del medi menorquí és el que un cambrer de la cova d'en Xoroi va anomenar "el regal de Franco". El dictador feixista va privar l'illa d'ajudes per a la construcció com a càstig per haver-se posicionat al costat de la democràcia republicana, fet que va provocar que Menorca es mantingués al marge de la voràgine constructora d'Eivissa i Mallorca.

En aquest sentit, el diari nord-americà destaca que "no trobareu 'flyers' de discoteques al parabrises del cotxe quan torneu de la platja", a més de recordar que la vida nocturna de l'illa és pràcticament inexistent.

També destaca el caràcter de les dues ciutats, Maó, més anglès, i Ciutadella, més català. Així, recorda la presència de molts estiuejants de la burgesia catalans, que prefereixen una barbacoa a la platja en lloc d'una festa. A més, també fa referència als formatges, el caràcter pagès i a les avarques.