March a Pericay: "Jo som fill d'un adoctrinament, el nacionalcatolicisme"

Ciutadans assegura que no hi ha denúncies als centres educatius perquè les famílies "tenen por"

"Jo som fill d'un adoctrinament. Vaig ser educat en els principis del Movimiento Nacional, el nacionalcatolicisme i només en castellà". El conseller d'Educació i Universitat, Martí March, ha respost així aquest dimarts al portaveu de Ciutadans al Parlament, Xavier Pericay, després que la formació presentàs una interpel·lació contra l'adoctrinament a les aules.

Pericay ha assegurat que es tracta d'una realitat a les escoles i els instituts de les Balears, que "hi ha proves" que ho demostren i que si no hi ha denúncies registrades sobre aquesta qüestió és perquè les famílies "tenen por" i no volen que els centres "facin la vida impossible" als seus fills, els "assenyalin" i els condemnin a la "marginalitat".

Com a resposta, March ha denunciat que Ciutadans "utilitza l'educació políticament per guanyar vots" i ha advertit que la formació "està creant un problema" dins un sector en el qual "s'ha de ser molt sensible". També ha retret a Pericay que cerqui el "rèdit polític" de manera "sectària".

El debat, intensificat després que la formació taronja enviàs un informe al Defensor del Poble sobre l'adoctrinament a l'educació de les Illes, no ha deixat al marge els mitjans de comunicació que han publicat informació sobre aquest tema i March i Pericay han debatut sobre la seva veracitat o la falsedat d'aquestes informacions.

En qualsevol cas, el conseller s'ha compromès a "actuar de manera clara" si "es demostra que hi ha hagut adoctrinament" a les aules balears, però ha demanat sensibilitat sobre la qüestió, ha recordat que "hi ha d'haver evidències" i ha defensat el paper dels mestres i dels equips docents.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF