TRIBUNALS

Manos Limpias continua demanant per a la infanta 8 anys de presó

L'acusació popular no modifica la seva petició per a Cristina de Borbó en les conclusions finals del cas Nóos

L'advocada de Manos Limpias, Virginia López Negrete, ha mantingut avui la seva petició de condemna de 8 anys de presó per a la infanta Cristina, com a cooperadora en dos presumptes delictes fiscals comesos pel seu marit, Iñaki Urdangarin, pel que fa a les seves declaracions d'IRPF dels anys 2007 i 2008.

L'acusació popular no ha tocat tampoc el seu escrit d'acusació respecte del marit de Cristina, Iñaki Urdangarin, a qui demana 22 anys i 6 mesos de presó. En canvi, per a qui sí que ha modificat la seva petició inicial ha estat per a Miguel Tejeiro, com ja es va saber a l'inici del judici, contra qui ha retirat l'acusació. A més, Manos Limpias ha rebaixat les peticions de penes per al seu germà, Marco Antonio Tejeiro, cunyats tots dos de Diego Torres.

D'altra banda, l'Advocacia de l'Estat demana per la infanta 163.462 euros de responsabilitat civil, com a partícip a títol lucratiu dels béns amb els quals es beneficià el seu home, pels presumptes delictes de frau fiscal en les seves declaracions de l'IRPF dels anys 2007 i 2008. Aquesta quantitat  ha sofert una petita rebaixa respecte de la petició inicial, que eren 168.571 euros. La baixada respon a la reducció del 5% per despeses no determinades que feren els pèrits a la base imposable del que havia de pagar Urdangarin a Hisenda.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF