Publicitat
Publicitat

MÉS i PSIB plantaran cara al torcebraç de Podem en el lloguer turístic

Socialistes i ecosobiranistes afirmen que no estan disposats a negociar el sostre de places que exigeix la formació dels cercles

Els socis de Podem en el Pacte es mostren ferms davant els darrers intents de la formació dels cercles d'introduir un sostre de places a la llei que regula el lloguer turístic i que s'aprovarà, presumiblement, en el ple de demà, dimarts. "Si el plantejament és que la Llei del turisme ha de fer de Llei de l'habitatge i que ha de passar per sobre de consells i ajuntaments, no hi estam d'acord", ha assenyalat el diputat ecosobiranista Antoni Reus. "El que ha de fer Podem és refiar-se de Podem Eivissa", ha afegit el portaveu parlamentari David Abril. MÉS defensa que el text que arribarà demà al Parlament ja dona instruments suficients als consells insulars per decretar mesures com les que vol incloure Podem a la llei, és a dir, prohibir el lloguer turístic a tot un municipi o, fins i tot, a una illa. "No acabam d'entendre bé aquest bloqueig", ha conclòs Abril.

Ni MÉS ni PSIB no pensen donar suport a la proposta d'El Pi de demanar un dictamen al Consell Consultiu sobre la llei, petició que, en cas que s'aprovàs demà, impediria que es fes el debat d'aprovació i, per tant, posposaria l'aprovació de la llei fins passat l'estiu. "No hi ha dubte que la llei és complicada, però això no vol dir que el Consultiu ens hagi de dir com l'hem de fer", ha assenyalat la secretària d'organització de MÉS, Bel Oliver. "Entenem que és urgent aprovar la llei perquè suposa una moratòria", ha afegit Reus.

Oliver ha assenyalat, per part seva, que "encara hi ha temps per convèncer" i que "intentarem que es mantingui el text tal com està en el dictamen". La socialista no ha mencionat Podem en la roda de premsa, tot i haver destacat l'actitud de "negociació i diàleg" d' El Pi, Gent x Formentera i MÉS per Menorca. Sí que ha criticat, directament, el PP, a qui ha acusat de presentar esmenes que van "en contra de la línia de flotació de la llei". "Ens pareix inaudit i inacceptable que pretenguin que ens quedem com estam", ha assenyalat.

PP: “Derogarem aquest nyarro”

El PP, per part seva, ha assenyalat que sí que donarà suport a la petició d'El Pi. “És oportuna, no només pel moment en què ens trobam, sinó perquè el Tribunal Constitucional s'ha pronunciat darrerament, i no de manera positiva, sobre les lleis que aprova aquest Govern”, ha assenyalat el diputat Miquel Jerez. “Aquests vicis s'han convertit en crònics. Aquesta llei també és susceptible de patir la mateixa malaltia”, ha afegit.

Jerez, qui serà l'encarregat de defensar el posicionament del seu partit una vegada l'especialista en Turisme, Álvaro Gijón, hagi abandonat el partit, ha assegurat que el PP “no creu en el contingut d'aquesta llei ni en les formes com han estat tramitades”. “Derogarem aquest nyarro perquè és inaplicable”, ha sentenciat el diputat.