Publicitat
Publicitat

Podem negocia 'in extremis' un sostre de places turístiques amb Gent x Formentera

La formació dels cercles no descarta, encara, forçar que es mantingui la prohibició a tot el lloguer turístic

La possibilitat d'establir un sostre de places turístiques és ja el darrer escull perquè aquest dimarts el Parlament aprovi la regulació del lloguer turístic, la llei, presumiblement, més important de la legislatura. La portaveu parlamentària de Podem, Laura Camargo, ha revelat aquest dilluns que negocien amb Gent x Formentera una esmena en aquest sentit que, en cas que es materialitzi al llarg de la jornada d'avui, confien que MÉS i PSIB s'avinguin a transaccionar. Amb tot, Camargo ha admès que, de moment, "el Govern no hi està d'acord". La secretària política tampoc no ha volgut explicar quines xifres hi ha sobre la taula "perquè ho estam negociant".

La formació dels cercles continua insistint en la necessitat d'establir un límit de places que asseguri el dret a l'accés a l'habitatge a les zones que es troben en situació d'"emergència habitacional", com son, segons el seu criteri, Palma i tota l'illa d' Eivissa.

El secretari general de la formació, Alberto Jarabo, ha explicat els tres escenaris que hi ha, actualment, sobre la taula. En primer lloc, l'escenari ideal per al Govern, segons ha dit, seria deixar la llei tal com va quedar en comissió, és a dir, que es permetés el lloguer turístic a plurifamiliars, amb un seguit de restriccions, i a expenses de les zonificacions dels consells i els ajuntaments.

En segon lloc, l'escenari que desitjaria Podem, que aposta per mantenir l'escenari que planteja el Govern excepte a les zones afectades per l'emergència habitacional, és a dir, Palma i l'illa d'Eivissa. Finalment, la formació dels cercles no descarta forçar que es mantingui l'article 49 de la llei Delgado, que prohibeix el lloguer turístic i que és el que està en vigor actualment. "Tenim 24 hores, encara", ha assenyalat Jarabo.