L'oficina antifrau es donarà a conèixer l'1 d'abril

El consell de govern anuncia la data d'aprovació del projecte de llei d'un dels projectes emblemàtics de la legislatura

El conseller de Presidència, Marc Pons, ha anunciat al Parlament que el c onsell de govern de dia 1 d'abril aprovarà el projecte de llei de creació de la nova oficina anticorrupció, un dels projectes cridats a ser emblemàtics de la present legislatura.

Pons ha anunciat la data durant la sessió de control al Govern quan el líder parlamentari de Podem, Albert Jarabo , li ha demanat si "el Govern tenia intenció de posar en marxa" el projecte.

Pons ha reconegut "una certa demora " en la redacció de la nova norma perquè, segons ha dit, les 69 al·legacions presentades en la fase d'exposició pública "han estat complicades de respondre". Pons ha afegit que una quarantena d'aquestes al·legacions s'han incorporat al text i, segons ha dit, "el milloren".

Jarabo s'ha mostrat relativament satisfet en conèixer la data, però ha insistit a conèixer més detalls sobre el model que seguirà l'oficina, especialment si es planteja que tingui capacitat sancionadora. En aquest sentit, Pons no ha concretat i s'ha limitat a dir que serà un ens "totalment independent" del Govern. "Dependrà del Parlament", ha insistit.

Pons també ha retret a Podem que no hagi volgut participar aportant idees i ha demanat a la formació que "no facin propostes que suposin distorsions".

EDICIÓ PAPER 14/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF