Publicitat
Publicitat

L'Institut de Política Familiar insisteix que es desconvoqui la vaga de docents

Creu que la convocatòria "produeix inseguretat a les famílies" i creu que la major part de reivindicacions ja s'han complert

L'Institut de Política Familiar de Balears (IPFB) ha demanat avui la desconvoctòria de la vaga indefinida dels docents, que es manté des de l'any passat, quan falta un mes per al començament del curs escolar de 2014-15.

"Aquesta convocatòria produeix inseguretat a les famílies i actua com una espasa de Dàmocles davant l'imminent començament, d'aquí aproximadament un mes, del nou curs escolar", ha assegurat l'entitat ultraconservadora en un comunicat. Considera que les deu reivindicacions dels convocants són d'interès laboral, però amb "pàtina política", i ha assenyalat que "ja no existeixen en la seva majoria i els que queden són susceptibles de negociació en les taules sectorials que es convoquin".

La retirada del decret del TIL, així com la llei de Símbols i la petició de paralització de l'aplicació de la LOMQE que ha instat el Govern davant el Ministeri d'Educació són "motius suficients perquè finalitzi aquesta vaga", en opinió de l'IPFB. L'organització justifica la seva petició en el fet que considera que la vaga és "il·legal" perquè la seva motivació és oposar-se "contra la conducta política d'un Govern que no els satisfà", i no la defensa dels interessos dels treballadors docents.