Publicitat
Publicitat

Huertas al·lega que l'amenaça de votar en contra dels pressupostos es va donar "en un moment d'acalorament"

La presidenta del Parlament defensa que "en una discussió així ningú no passa la prova del cotó"

La presidenta del Parlament, Xelo Huertas, ha confirmat aquest dimarts que ja ha presentat les al·legacions contra l'expedient sancionador que el seu partit li va obrir per haver infringit suposadament el codi ètic de la formació. Huertas ha indicat que la seva defensa es basa en el fet que "el fet no ha succeït". "M'acusen de dir per Telegram que votaria no" als pressupostos, ha assenyalat. "Això no passarà fins dia 20 o 21 de desembre. Com em poden acusar d'un fet que no s'ha produït?", ha afegit.

Huertas ha assegurat, a més, que no va vincular en cap cas el seu vot als pressupostos a la resolució de la situació contractual del secretari d'Acció Institucional, Daniel Bachiller. "Sempre vaig dir que, entre altres coses, hi era aquesta, però que no era la principal", ha subratllat. En aquest sentit, ha situat les seves amenaces en el context d'una "conversa privada en què es deliberen moltes coses". A més, ha justificat que el rerefons de la qüestió era el malestar que hi havia en una part del partit per la manera com s'estaven negociant els pressupostos. "En una discussió, diguem-ne acalorada, es diuen moltíssimes coses. No crec que ningú passi la prova del cotó. Ni a ca seva, en l'àmbit familiar", ha argumentat. "El que no pots fer és agafar una cosa que dius en un moment d'acalorament", ha conclòs.

No pensa dimitir

La presidenta del Parlament ha insistit en la voluntat de continuar en el càrrec i ha assegurat que ningú de Podem li ha demanat que ho deixi. "Han dit, per activa i per passiva, que era un procés garantista i esper que ho respectin fins que l'expedient estigui resolt", ha dit. En aquest sentit, ha assenyalat que el Comitè de Garanties autonòmic té ara dos mesos per resoldre les al·legacions i que, després, els tres expedientats encara tindran dret a recórrer davant el comitè estatal. "Després ja haurem d'anar als tribunals", ha afegit.

Pel que fa a la dimissió recent de tres membres del Consell Ciutadà Autonòmic, informació avançada aquest dimarts per 'Diario de Mallorca', Huertas ha negat que pertanyin al seu nucli de fidels. "Ja m'agradaria. Em faria important, però la gent se'n va perquè ja hi havia un malestar latent", ha dit. "No he xerrat amb cap company del consell ciutadà", ha insistit; "tothom sap que hi havia malestar i cada persona se'n va pels motius que considera. No té res a veure amb mi", ha conclòs.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF