Huertas anuncia “demandes i alguna querella a moltes persones”

La presidenta del Parlament carrega contra el seu partit després d'haver estat suspesa temporalment de militància per infringir suposadament el codi ètic

La guerra interna a Podem no ha fet més que començar. La presidenta del Parlament, Xelo Huertas, suspesa temporalment de militància aquest dilluns, ha anunciat que emprendrà mesures legals per defensar el seu honor. "Si el meu advocat m'ho recomana, presentaré demandes i alguna querella contra molta gent", ha dit a les portes del Parlament, on l'esperaven una desena de periodistes.

Huertas ha explicat que va conèixer el contingut de l'expedient sancionador ahir vespre i ha lamentat que el secretari estatal d'Organització, Pablo Echenique, ho fes públic hores abans: "El que em van comunicar ahir vespre deia que qui havia de tenir coneixement, en primera instància, d'aquest expedient era la Comissió de Garanties. Es van oblidar que l'havia tingut tot Espanya. Em sembla que aquest punt, d'entrada, ja l'han incomplit".

La presidenta de la Cambra manté que és innocent i que està tranquil·la, tot i que "evidentment molesta". En aquest sentit, ha anunciat que en el ple d'aquest dimarts votarà "en consciència" i ha llançat algun dard a la direcció del partit quan ha afirmat que "sembla que, quan voten alguns en consciència, agrada molt al meu grup, però quan hi voten altres, no tant".

Seijas, decebuda amb el rumb de Podem

La diputada Montse Seijas , per part seva, ha negat que vinculàs el seu suport als pressupostos a la resolució de la situació contractual del científic Daniel Bachiller , secretari d'Acció Institucional, suspès també de militància aquest dilluns. Seijas ha reconegut, no obstant això,  que hi va manifestar contrarietat per la passivitat del partit en aquest cas.

" Bachiller ha estat molt treballador des del principi. Jo el crec, tot i el que s'ha publicat contra ell. He tingut accés a molta informació que no ha sortit en els diaris i, honestament, que no es renovi un laboratori del prestigi del de Bachiller , amb tots els èxits que està tenint, i que després sentis dir a alguns consellers que cal atreure talent de fora doncs a mi em semblava una incongruència i una caça de bruixes. Em semblava que no podíem abaixar els braços però, d'aquí a altres coses, no és cert", ha explicat també a les portes del Parlament.

Seijas considera que la formació ha manejat de manera "sorprenent" aquest afer i ha lamentat haver-se assabentat per la televisió de la suspensió cautelar. La diputada menorquina ha atribuït l'expedient a la seva posició crítica amb "la manera com Podem està fent la política a les Balears" i s'ha referit que s'hagin permès "alguns nomenaments", entre els quals ha esmentat el del president del Consell Consultiu, Antoni Diéguez . "Amb això, sempre he estat summament críti ca, fos el secretari general ( Alberto Jarabo ) o la santa lluna", ha afegit.

Seijas ha admès que està "decebuda" perquè "el que estic veient no és el que em van dir que era Podem quan vaig votar el partit per primera vegada" i ha assegurat que, en cas de ser expulsada, "continuaré al meu escó fent de diputada de Podem".

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF