TRIBUNALS

La Guàrdia Civil assegura que hi va haver lluita en el crim de Son Bauló

Segons els investigadors, l'acusat arrossegà d'esquena la seva esposa uns 86 metres pel canell o per les espatlles

En la segona sessió del judici contra Dimitri U., acusat d'haver matat la seva dona a la platja de Son Bauló de Can Picafort el mes de març de l'any 2014, han declarat els agents de la Guàrdia Civil que investigaren el crim i dos testimonis. La Fiscalia demana per a Dimitri 20 anys de presó perquè el considera autor d'un delicte d'assassinat.

Els agents que van portar a terme la investigació asseguren que hi va haver lluita entre l'acusat i la víctima. Ho atribueixen al moviment de l'arena. "Hi va haver moviment de l'arena, hi va haver lluita" per la manera en la qual quedà el terreny, i no es tractà d'una zona de descans, assegurava aquest dimarts un dels investigadors. La versió dels agents no és la mateixa que la de Dimitri, que el primer dia del judici explicà que la seva intenció era morir junts, que ell la tragué de l'aigua, la intentà reanimar i es va jeure devora ella. 

Segons la Guàrdia Civil, Dimitri arrossegà d'esquena la seva esposa uns 86 metres pel canell o per les espatlles quan sortiren de l'aigua. "En qualque moment el cos va estar oprimit contra l'arena", ha afirmat un dels agents. En aquesta sessió, els investigadors han analitzat les fotografies que es van prendre al lloc dels fets i han assenyalat que trobaren petjades que coincidien amb les sabates de l'acusat i les sabates de tacó de la víctima.    

La Guàrdia Civil ha assegurat que van tenir molts problemes per identificar la víctima perquè no portava cap tipus de documentació. Els agents han manifestat que eren una parella que no es relacionava amb els veïns. Durant la seva detenció, Dimitri explicà als agents que tenien problemes econòmics i menjaven poc. De fet, un dels agents ha contat que no hi havia res de menjar al pis on vivien, que la gelera era buida.

Un dels agents que investigà el cas ha contat que la persona per la qual treballava la víctima va fer saber a la Guàrdia Civil que O.Y.F. tenia problemes d'anorèxia i que havia estat en tractament. La Guàrdia Civil també ha dit que Dimitri estava molt prim. L'acusat tardà a obrir la porta a la Guàrdia Civil, que hagué de tocar de manera insistent uns minuts. Quan va obrir i el van veure, un dels agents ha dit que: "Coincidia amb l'aspecte de la persona morta" i que va tenir clar que era la persona que cercaven.

L'acusat tenia ferides al coll, als braços i a les cames. "Talls superficials per tot el cos que no necessitaven sutura", ha aclarit un dels agents. Quan li demanaren per la seva esposa, ell va fer un gest creuant-se amb el dit índex el coll, donant a entendre que era morta. Feia en aquell moment cinc dies dels fets; els agents recordaren que ja havien tocat a la porta d'aquell apartament en una altra ocasió però ningú no els havia obert.   

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF