NORMALITAT LINGÜÍSTICA
Balears 14/10/2015

El Govern ressuscita el 'consell consultiu' de la Llengua

L'òrgan, que no es reuneix des de 2011, inclourà una cinquantena de membres i impulsarà l'ús del català a les Illes

R.gallego
2 min
Camps i Fuxà, abans de la roda de premsa.

PalmaEl Consell Social de la Llengua Catalana es tornarà a reunir demà divendres després de quatre anys de paràlisi. La Sessió Plenària serà a la sala d'actes del Parlament a les 17h amb una presidència que comptarà, a més de la presidenta del Parlament, Xelo Huertas, la presidenta del Govern, Francina Armengol i la consellera de Participació, Transparència i Cultura, Esperança Camps; amb el Rector de la UIB, Llorenç Huguet, la directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà, i el president de l'Obra Cultural Balear, Jaume Mateu.

L'òrgan d'assessorament i consulta en matèria lingüística, que es va crear el 2002, vol tornar a ser un referent a l'hora d'impulsar mesures per a la promoció i l'ús de la llengua pròpia de les Illes. Per aquest motiu, inclourà una cinquantena de membres, que representaran institucions, partits, associacions empresarials i societat civil. Més enllà dels col·lectius, l'escriptora Antònia Vicens, l'activista Tomeu Martí i l'exciclista i medallista olímpic Joan Llaneras també formaran part de l'ens.

A la roda de premsa que s'informava de la reactivació de l'òrgan, la consellera de Transparència, Participació Ciutadana i Cultura, Esperança Camps, ha manifestat que “recuperar el Consell Social de la Llengua és recuperar el consens i reconèixer la importància de la societat civil organitzada. També demostra que tenim ganes de dialogar, de fer polítiques en positiu. De fer política lingüística i no política amb la llengua". Camps ha lamentat la política “en contra del català” que va aplicar el Govern Bauzá durant la legislatura passada.

Segons ha indicat la directora general de Política lingüística, Marta Fuxà, a la reunió de divendres s'abordarà, entre altres qüestions, la necessitat de fer una radiografia de la situació actual del català a les Balears.

stats