El Govern i Podem arriben a un acord per aprovar els pressupostos del 2018

La formació morada es compromet a no presentar esmenes a la totalitat gràcies al nou pla d'habitatge

Podem i el Govern han signat aquest dijous l'acord que garantirà l'aprovació els pressupostos de l'any 2018. La formació morada donarà suport als comptes sense presentar esmenes a la totalitat després d'haver arribat a un acord amb MÉS i el PSIB per posar en marxa un nou pla d'habitatge que suposarà la inversió de 50 milions d'euros en tres anys.

L'acord ha estat subscrit per les conselleres Catalina Cladera (PSIB) i Fina Santiago (MÉS), el president del grup parlamentari de Podem, Alberto Jarabo, i el diputat de la formació dels cercles Carlos Saura just un dia abans que el Consell de Govern aprovi el seu projecte de pressupostos i, per tant, s'iniciï la tramitació parlamentària.

Així, Podem es compromet a complir el mateix acord al qual va arribar l'any passat amb els seus socis del Pacte: donar suport als comptes de la Comunitat tant pel que fa a la tramitació d'esmenes a la totalitat –que la formació morada no presentarà– com durant el debat de les esmenes parcials.

Si bé la totalitat del projecte es coneixerà demà, aquesta setmana la presidenta del Govern ja ha anunciat alguns dels elements que el caracteritzaran. A més del pla d'habitatge, hi ha un compromís per millorar l'aportació que es fa a Palma per la Llei de capitalitat, un augment en la inversió de vigilància d'espais naturals, deduccions d'IRPF per facilitar que els estudiants de les Illes puguin estudiar fora o desgravacions per a qui inverteixi en empreses innovadores.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF